Yalnız Mesajı Göster

Toğga Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Toğga Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Toğga çorbası
Toğga çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 1 saat
6 kişilik
Malzemeler:

225 gram buğday
100 gram nohut
100 gram kuru fasulye
1 su bardağı süzme yoğurt
4 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
tuz

Hazırlanışı:
Buğday, nohut ve fasulyeyi bir gece önceden ıslatın Suyunu süzüp tekrar su koyarak ayrı ayrı 30 dakika haşlayın
Süzme yoğurt ve unu suyla birlikte ezerek akıcı bir kıvama gelen kadar karıştırın
Derin bir tencereye haşlanmış bakliyat taneleri, haşlama suyu ve yoğurtlu karışımı koyun Tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin Koyulaşınca ateşi kısın
Taneler iyice pişip, çorba ile bütünleşince, süt ilave edin Bir taşım daha kaynatın Tuzla tatlandırıp hemen ateşten alın ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla