Konu
:
Toğga Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Toğga Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Toğga Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Toğga çorbası
Toğga çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 1 saat
6 kişilik
Malzemeler:
225 gram buğday
100 gram nohut
100 gram kuru fasulye
1 su bardağı süzme yoğurt
4 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
tuz
Hazırlanışı:
Buğday, nohut ve fasulyeyi bir gece önceden ıslatın
Suyunu süzüp tekrar su koyarak ayrı ayrı 30 dakika haşlayın
Süzme yoğurt ve unu suyla birlikte ezerek akıcı bir kıvama gelen kadar karıştırın
Derin bir tencereye haşlanmış bakliyat taneleri, haşlama suyu ve yoğurtlu karışımı koyun
Tahta bir kaşıkla karıştırarak pişirin
Koyulaşınca ateşi kısın
Taneler iyice pişip, çorba ile bütünleşince, süt ilave edin
Bir taşım daha kaynatın
Tuzla tatlandırıp hemen ateşten alın ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul