Konu
:
Kızarmış Mantarlı Mercimek Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
Kızarmış Mantarlı Mercimek Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kızarmış Mantarlı Mercimek Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Kızarmış mantarlı mercimek çorbası
Kızarmış mantarlı mercimek çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 60 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
200 gram yeşil mercimek
300 gram mantar
3 yemek kaşığı margarin
1 adet küçük soğan
3 yemek kaşığı sirke
3 su bardağı tavuk suyu
2 çay bardağı süt
tuz
karabiber
kekik
Hazırlanışı:
Mercimekleri birgün önceden soğuk suda bekletin
Mantarların yarısını mutfak robotunda kıyın
2 yemek kaşığı margarini tencerede kızdırın
Soğanı pembeleştirin mantarları ilave edip kavurmaya devam edin
Suda beklettiğiniz mercimekleri süzün ve mantarlara katın, biraz tuz koyun
Sirkeyi katıp bir taşım kaynatın
Tavuk suyunu ilave edin
Çorbayı ağzı kapalı olarak 30 dk pşirin
Bu arada kalan mantarları yıkayın, kalınca dilimleyin
1 yemek kaşığı margarini tavada kızdırın, mantarları kızartın
Tuz, karabiber ve kekik ile tatlandırın
Delikli kepçe ile tencereden 4 yemek kaşığı miktarında mercimek alın kalan çorbayı el blendırı ile tencere püre haline getirin
Bir yandan da sütü ekleyin
Çorbayı tuz ve karabiber ile tatlandırın
Ayırdığınız mercimeklere karıştırın
Çorbayı tabaklara bölüştürün
Kızarmış mantarları ilave edip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul