09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Köfteli Çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Köfteli çorba
Köfteli çorba Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 1 saat
6 kişilik
Malzemeler:
250 gram kıyma
4 dilim bayat ekmek
2 adet soğan
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı kapari (4 yemek kaşığı suyu ile)
2 tatlı kaşığı hardal
1 5 litre sebze suyu
1 kilogram patates
25 gram tereyağı
250 gram havuç
250 gram pırasa
250 ml kremşanti
2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
taze rendelenmiş muskat
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Ekmeği soğuk suda ıslatın Soğanları soyup ince ince kıyın 1 yemek kaşığı kapari ile birlikte soğanın yarısını sıvı yağda pembeleştirin Soğan, kapari, sıkılmış ekmek, kıyma, yumurta ve hardalı karıştırıp yoğurun Tuz, karabiber ile tatlandırın
Ellerinizi ıslatıp karışımdan 20 adet yuvarlak köfte yapın Sebze suyunu kaynatın, köfteleri koyup hafif ateşte 10 dakika pişirip delikli kepçe ile çıkartın
Patatesleri soyun, 750 gr ını iri, 500 gr ını minik küblere doğrayın İri doğranmış patates ile kalan soğanları kalan yağda çevirin Sebze suyunu katın, bir taşım kaynatın Ağzı kapalı olarak orta ateşte 20 dakika pişirin
Havuçları minik küblere doğrayın Pırasaları ayıklayın ve ince ince kesin Mikserin kesici ucu ile çorbayı püre haline getirin Kremşanti, minik küb patatesler ve pırasayı katın, bir taşım kaynatıp 10 dakika daha pişirin 2 yemek kaşığı kapari suyunu köftelerle birlikte çorbaya katıp ısıtın Tuz, karabiber ve muskat ile tatlandırın Üzerine maydanoz serpip servis yapın
Kapari bulamadığınız taktirde yerine 4 yemek kaşığı limon suyu kullanın Kapariyi konserve edilmiş halde marketlerden satın alabilirsiniz
|
|
|