Yalnız Mesajı Göster

Uğmaç Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Uğmaç Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Uğmaç çorbası
Uğmaç çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 30 dk
6 kişilik
Malzemeler:

200 gram kuru barbunya
30 gram tereyağı
1 litre et suyu
500 gram un
pul biber
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Akşamdan ıslattığınız fasulyeyi genişce bir çorba tenceresinde 1 çorba kaşığı tereyağ ve et suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişirin Tuzlayın, biberleyin
« bardak suyla unu karıştırıp, elinizle iyice ufalayıp küçük hamur parçaları haline getirin Hamur parçalarını çorbanıza ilave edin, 10 dakika kısık ateşte pişirin
Kalan 1 çorba kaşığı tereyağını küçük bir sahanda eritin, pul biber ekleyin
Sıcak olarak , biberli yağdan ekleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla