Yalnız Mesajı Göster

İspanak Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanak Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Ispanak çorbası
Ispanak çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 45 dakika
6 kişilik
275 kalori Malzemeler:

750 gr ıspanak
1 adet soğan
2 yemek kaşığı un
40 gr margarin
1 adet limonun suyu
1 adet yumurta
1 lt sebze suyu
tuz

Hazırlanışı:
Ispanağı yıkayıp ayıklayın, irice kıyın Soğanı kıyıp margarinde kavurun Ispanağı ilave edin, kavurarak sönmesini sağlayın
Unu ıspanağın üzerine serpip kavurmaya devam edin Topak kalmamasına dikkat ederek et suyunu ekleyin Bir taşım kaynayın altını kısın
Yumurta ve limon suyunu tuz ile çırpın
Çorbayı ateşten alıp çırpılmış yumurta ve limon suyundan kaşık kaşık katarak terbiyesini yapın Eğer soğumuş ise kısık ateşte ısıtın, kaynamadan altını kapatın Sıcak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla