Yalnız Mesajı Göster

İspanak Mantar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanak Mantar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Ispanak Mantar Çorbası
Ispanak Mantar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 30 dakika
4-6 kişilik
Malzemeler:

1 paket ıspanak (dondurulmuş)
30 gram kurutulmuş mantar
500 gram taze patates
1 adet havuç
1 litre sebze suyu
250 gram arpacık soğan
300 gram taze mantar
6 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet defne yaprağı
3 adet karanfil
2-3 tatlı kaşığı acı kırmızı biber
1/2 demet taze soğan
250 gram krema
tuz

Ispanağı, mantar ve arpacık soğanı ile haşlayıp biberli krema ve taze soğan ile birlikte sunarak elit bir yemek haline getirebilirsiniz

Hazırlanışı:
Kurutulmuş mantarları 400 ml sıcak suda yumuşamaya bırakın Patatesleri kabukları ile haşlayın Kabuklarını soyup ikiye bölün Ispanağı çözdürüp iri iri doğrayın Kurutulmuş mantarları süzün, sebze suyunun içine koyun Ispanağı da katın ve kısık ateşte 30 dakika pişirin
Bu arada arpacık soğanları soyun, taze mantarları temizleyin Havucu temizleyip küb doğrayın Sıvı yağı büyük bir tavada kızdırın Soğanları, taze mantarları, havucu, defneyi ve karanfilleri kızgın ateşte kavurun Patateslerle birlikte ıspanak çorbasına ilave edin ve 15 dakika daha pişirin Çorbayı tuz ve 1 yemek kaşığı kırmızı biber ile tatlandırın
Taze soğanı doğrayıp 2/3 ünü krema, tuz ve kalan kırmızı biber ile karıştırın Kremayı çorba ile birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla