Konu
:
İspanak Mantar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
İspanak Mantar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanak Mantar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Ispanak Mantar Çorbası
Ispanak Mantar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 30 dakika
4-6 kişilik
Malzemeler:
1 paket ıspanak (dondurulmuş)
30 gram kurutulmuş mantar
500 gram taze patates
1 adet havuç
1 litre sebze suyu
250 gram arpacık soğan
300 gram taze mantar
6 yemek kaşığı sıvıyağ
2 adet defne yaprağı
3 adet karanfil
2-3 tatlı kaşığı acı kırmızı biber
1/2 demet taze soğan
250 gram krema
tuz
Ispanağı, mantar ve arpacık soğanı ile haşlayıp biberli krema ve taze soğan ile birlikte sunarak elit bir yemek haline getirebilirsiniz
Hazırlanışı:
Kurutulmuş mantarları 400 ml
sıcak suda yumuşamaya bırakın
Patatesleri kabukları ile haşlayın
Kabuklarını soyup ikiye bölün
Ispanağı çözdürüp iri iri doğrayın
Kurutulmuş mantarları süzün, sebze suyunun içine koyun
Ispanağı da katın ve kısık ateşte 30 dakika pişirin
Bu arada arpacık soğanları soyun, taze mantarları temizleyin
Havucu temizleyip küb doğrayın
Sıvı yağı büyük bir tavada kızdırın
Soğanları, taze mantarları, havucu, defneyi ve karanfilleri kızgın ateşte kavurun
Patateslerle birlikte ıspanak çorbasına ilave edin ve 15 dakika daha pişirin
Çorbayı tuz ve 1 yemek kaşığı kırmızı biber ile tatlandırın
Taze soğanı doğrayıp 2/3 ünü krema, tuz ve kalan kırmızı biber ile karıştırın
Kremayı çorba ile birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul