Yalnız Mesajı Göster

Balkabağı Çorbası - Balkabağı Çorbası Tarifi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balkabağı Çorbası - Balkabağı Çorbası Tarifi



Balkabağı Çorbası Tarifi - Balkabağı Çorbası Yapılışı - Balkabağı Çorbası Malzemeleri - Balkabağı Çorbası
Balkabağı Çorbası - Balkabağı Çorbası Tarifi

Malzemesi:
1 adet büyük boy kuru soğan (portakal büyüklüğünde) 1 adet orta boy havuç 2 diş sarımsak 2 dilim soyulmuş balkabağı (kavun dilimi boyutlarında) 2 adet kuru defne yaprağı 4 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı tuz, karabiber ½ çay kaşığı kimyon 5 su bardağı tavuk suyu 2 su bardağı ılık su Üzeri için; ½ su bardağı dolusu hazır süt kreması

Tarifi:
• Öncelikle, kuru soğanı soyup yemeklik doğrayın
• Havucu soyup, iri kuşbaşı et formunda dilimleyin
• Diğer taraftan, kabukları soyulup, çekirdekleri ayıklanmış iki dilim ince balkabağını da iri kuşbaşı et formunda doğrayın
• Sarımsakları dövüp, bir kenarda bekletin
• Şimdi geniş bir tencereye, zeytinyağıyla beraber kuru soğan, havuç ve dövülmüş sarımsakları aktarın
• Orta ısıdaki ateşin üzerinde sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun
• Üzerine, doğranmış balkabakları ve defne yaprağını hemen ekleyerek, 7-8 dakika, ara sıra karıştırarak, sebzeler hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirin
• Son olarak, tavuk suyu, ılık su, tuz, karabiber ve kimyonu tencereye ekleyin
• Eğer tavuk suyunuz yoksa 7 bardak sıcak suyla beraber 1 veya 2 adet tavuk suyu tableti kullanabilirsiniz
• Orta ısılı ateşte, ara sıra karıştırarak 30-35 dakika pişirin
• Ocaktan alınca içindeki defne yapraklarını çıkarın
• Çorba henüz sıcakken el blendırıyla ya da mutfak robotuyla ezerek püre haline getirin
• Servise sunmadan önce içine hazır süt kremasını ekleyip ısıtarak sıcak hale getirin
• İsterseniz üzerine kırmızı pul biber gezdirip, servise sunun

Hazırlama Süresi: 25
Pişirme Süresi: 20
Kişi Sayısı: 8

Alıntı Yaparak Cevapla