Konu
:
İrmik Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
İrmik Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İrmik Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
İrmik çorbası
İrmik çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 20 dakika
6 kişilik
Malzemeler:
2 adet et bulyon
200 ml
domates püresi
175 gram irmik
30 gram tereyağı
125 ml
süt
2 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Genişçe bir tencereye tereyağını koyup eritin ve irmiği ilave edin
Sürekli karıştırarak 4 dakika kadar orta ateşte kavurun
Kavrulmuş irmiklere et bulyon, domates püresi ve 75 ml
su ilave ederek kısık ateşte 10 dakika süreyle pişirin
Bir kaseye yumurta sarıları ve sütü koyup çatal veya çırpma teli yardımıyla 1 dakika çırpın
Sonra bu karışımı kaynamakta olan irmikli çorbaya yavaş yavaş ilave edin
1 dakika daha kaynatın
Üzerine kıtır ekmek serperek sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul