Yalnız Mesajı Göster

İrmik Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İrmik Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



İrmik çorbası
İrmik çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 20 dakika
6 kişilik
Malzemeler:

2 adet et bulyon
200 ml domates püresi
175 gram irmik
30 gram tereyağı
125 ml süt
2 adet yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Genişçe bir tencereye tereyağını koyup eritin ve irmiği ilave edin Sürekli karıştırarak 4 dakika kadar orta ateşte kavurun
Kavrulmuş irmiklere et bulyon, domates püresi ve 75 ml su ilave ederek kısık ateşte 10 dakika süreyle pişirin
Bir kaseye yumurta sarıları ve sütü koyup çatal veya çırpma teli yardımıyla 1 dakika çırpın Sonra bu karışımı kaynamakta olan irmikli çorbaya yavaş yavaş ilave edin 1 dakika daha kaynatın Üzerine kıtır ekmek serperek sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla