Konu
:
İspanyol Usulü Enginar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
İspanyol Usulü Enginar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İspanyol Usulü Enginar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
İspanyol usulü enginar çorbası
İspanyol usulü enginar çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 1
5 saat
4-6 kişilik
Malzemeler:
250 gram konserve nohut
125 gram soğan
30 gram kurutulmuş elma
2 diş sarmısak
550 gram keimksiz kuzu but
9 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı safran
1 yemek kaşığı kimyon
3 yemek kaşığı domates salçası
2 litre et suyu
8 adet orta büyüklükte ayıklanmış enginar
120 ml
limon suyu
200 gram ufak domates
1/2 demet maydanoz
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Soğanı ve elmaları küb şeklinde doğrayın
Sarmısağı ezin
Etin yağlarını ve sinirlerini ayıklayın, 2 cm
büyüklüğünde küblere doğrayın, tuz ve karabiberle tatlandırın
Malzemeyi yüksek ateşte ve 6 yemek kaşığı zeytinyağında kızartın
Soğan, sarmısak ilave edip çevirin
Safran, kimyon ve domates salçasını çabuk hareketlerle etlere karıştırın
Et suyunu katın
Tuz ve karabiberle tatlandırıp kısık ateşte 1 saat pişirin
Enginarları uzunlamasına ikiye bölün
Daha sonra enginarları 100 ml
limon suyu kattığınız 3 lt
suya koyun
Domatesleri ikiye bölün
Nohutları suya tutup, süzün
Maydanozu iri kıyın
Pişme süresinin bitimine 15 dakika kala enginarları, 4 dakika kala domates, nohutu, en son olarak da maydanoz, kalan limon suyu ve zeytinyağını çorbaya katın
Baharatla tatlandırdıktan sonra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul