Yalnız Mesajı Göster

İspanyol Usulü Enginar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanyol Usulü Enginar Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



İspanyol usulü enginar çorbası
İspanyol usulü enginar çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 15 saat
4-6 kişilik
Malzemeler:

250 gram konserve nohut
125 gram soğan
30 gram kurutulmuş elma
2 diş sarmısak
550 gram keimksiz kuzu but
9 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı safran
1 yemek kaşığı kimyon
3 yemek kaşığı domates salçası
2 litre et suyu
8 adet orta büyüklükte ayıklanmış enginar
120 ml limon suyu
200 gram ufak domates
1/2 demet maydanoz
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Soğanı ve elmaları küb şeklinde doğrayın Sarmısağı ezin Etin yağlarını ve sinirlerini ayıklayın, 2 cm büyüklüğünde küblere doğrayın, tuz ve karabiberle tatlandırın
Malzemeyi yüksek ateşte ve 6 yemek kaşığı zeytinyağında kızartın Soğan, sarmısak ilave edip çevirin Safran, kimyon ve domates salçasını çabuk hareketlerle etlere karıştırın Et suyunu katın Tuz ve karabiberle tatlandırıp kısık ateşte 1 saat pişirin
Enginarları uzunlamasına ikiye bölün
Daha sonra enginarları 100 ml limon suyu kattığınız 3 lt suya koyun Domatesleri ikiye bölün Nohutları suya tutup, süzün Maydanozu iri kıyın
Pişme süresinin bitimine 15 dakika kala enginarları, 4 dakika kala domates, nohutu, en son olarak da maydanoz, kalan limon suyu ve zeytinyağını çorbaya katın Baharatla tatlandırdıktan sonra servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla