Konu
:
İtalya Usulü Soğan Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Yalnız Mesajı Göster
İtalya Usulü Soğan Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İtalya Usulü Soğan Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
İtalya usulü soğan çorbası
İtalya usulü soğan çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi
Hazırlama süresi 75 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
750 gram soğan
1 baş sarmısak
1/2 demet maydanoz
2 sap kekik
50 gram dolmalık fıstık
50 gram kaşar peyniri
5 yemek kaşığı zeytinyağı
12 dilim ekmek
4 adet yumurta
1 adet yeşil soğan
4 su bardağı et suyu
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Soğanları ayıklayın, 2 mm kalınlığında yarım ay şeklinde doğrayın
Sarmısakları soyup uzunlamasına dilimleyin
2 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğunuz tencerede soğan ve sarmısakları ağzı kapalı olarak hafif ateşte ara sıra karıştırarak 30 dk pişirin
Et suyunu ilave edin; tuz, karabiber katıp ağzı açık olarak hafif ateşte dk kaynatın
Bu arada maydanoz ve kekiği kıyın
Tavaya yağ koymadan dolmalık fıstıkları pembeleştirin
Kaşar peynirini irice rendeleyin
Hepsini 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla birlikte mikserde püre haline getirin ve ekmelerin üzerine sürün
Ekmekleri hafifçe yağladığınız tepsiye dizip önceden 200 c ısıtılmış fırının 2
Rafında 6-8 dk kızartın
Yumurtaları 7-8 dk haşlayın, soyun, ikiye kesip üzerlerine kırmızı biber serpin
Çorbayı tabaklara alın, ekmek ve yumurtaları ilave edip üzerlerine kıyılmış yeşillik ve yeşil soğan serpin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul