Yalnız Mesajı Göster

Kremalı İspanak Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı İspanak Çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi



Kremalı ıspanak çorbası
Kremalı ıspanak çorbası Tarifi Hazırlanışı Yapılışı Malzemesi

Hazırlama süresi 15 dakika
8-10 kişilik
Malzemeler:

500 gram patates
400 gram ıspanak(dondurulmuş)
200 gram soğan(dondurulmuş)
500 ml sebze suyu (tablet)
2 yemek kaşığı sıvı yağ
7 adet tost ekmeği
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 demet maydanoz
150 ml krema
1 yemek kaşığı limon suyu
muskat
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Ispanağı çözülmeye bırakıp suyunu sıkın Patatesleri soyup yıkayın ve küb şeklinde doğrayın
Soğanların çözülmesini beklemeden sıvı yağa katıp kavurun
Patatesleri ve ıspanakları ilave edip 5 dakika daha kavurmaya devam edin
Sebze suyunu katıp kısık ateşte 25 dakika pişirin
Ekmeklerin kenarlarını alıp küb doğrayın
Kızgın zeytinyağında iyice kavurun Maydanozu kıyın, 1 yemek kaşığı kadarını ayırıp kalanını krema ile püre haline getirin
Çorbayı bir süzgeç yardımıyla süzüp suyunu bir kaba toplayın
Soğan, patates ve ıspanağı suyun yarısı ile püre haline getirin Kalan suyu da karıştırıp tekrar kaynatın
Çorbayı maydanozlu krema ile karıştırın
Tuz, karabiber, muskat ve limon suyu ile tatlandırın
Kalan maydanoz ve ekmek ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla