Konu
:
Andiv Üstünde Levrek
Yalnız Mesajı Göster
Andiv Üstünde Levrek
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Andiv Üstünde Levrek
Andiv üstünde levrek
Andiv üstünde levrek
Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
4 adet andiv
150 gram tereyağı
400 gram levrek
400 gram levrek filetosu
3 yemek kaşığı yeşil limon suyu
4 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı beyaz şarap
1 tatlı kaşığı rendelenmiş yeşil limon kabuğu
tuz
beyaz karabiber
Nötr tat Andiv, nötr tadıyla her türlü et ve sebze ile uyumludur
Aynı zamanda da bol yağı kaldırır
Bu nedenle kızartmaların yanında garnitür olarak da kullanabilirsiniz
Hazırlanışı:
Andivi temizleyip yıkayın
Bir fırın kabını 30 gr
tereyağı ile yağlayın
Andivleri boyuna 3 parçaya kesin, keserken her parçada biraz kök kalmasına dikkat edin
sonrada kaba dizin
Levrek filetolarını dilimleyip andivlerin üzerine yerleştirin
Tuz ve karabiber ile tatlandırıp üzerlerine limon suyu gezdirin
Önceden 220ø ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin
Kalan tereyağını biraz eritip soğumaya bırakın
Yumurta sarısı, kalan limon suyu ve şarap ile bir tencereye koyup karıştırın
Kısık ateşte tereyağını ilave edin
Krema kıvamında bir sos oluşana kadar karıştırın
Limon kabuğu, tuz ve karabiberi ilave edip balıkla birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul