Yalnız Mesajı Göster

Andiv Üstünde Levrek

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Andiv Üstünde Levrek



Andiv üstünde levrek
Andiv üstünde levrek

Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

4 adet andiv
150 gram tereyağı
400 gram levrek
400 gram levrek filetosu
3 yemek kaşığı yeşil limon suyu
4 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı beyaz şarap
1 tatlı kaşığı rendelenmiş yeşil limon kabuğu
tuz
beyaz karabiber

Nötr tat Andiv, nötr tadıyla her türlü et ve sebze ile uyumludur Aynı zamanda da bol yağı kaldırır Bu nedenle kızartmaların yanında garnitür olarak da kullanabilirsiniz

Hazırlanışı:
Andivi temizleyip yıkayın Bir fırın kabını 30 gr tereyağı ile yağlayın Andivleri boyuna 3 parçaya kesin, keserken her parçada biraz kök kalmasına dikkat edin sonrada kaba dizin
Levrek filetolarını dilimleyip andivlerin üzerine yerleştirin Tuz ve karabiber ile tatlandırıp üzerlerine limon suyu gezdirin Önceden 220ø ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin
Kalan tereyağını biraz eritip soğumaya bırakın Yumurta sarısı, kalan limon suyu ve şarap ile bir tencereye koyup karıştırın Kısık ateşte tereyağını ilave edin Krema kıvamında bir sos oluşana kadar karıştırın Limon kabuğu, tuz ve karabiberi ilave edip balıkla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla