Konu
:
Armutlu Lakerda
Yalnız Mesajı Göster
Armutlu Lakerda
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Armutlu Lakerda
Armutlu lakerda
Armutlu lakerda
Hazırlama süresi 15 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
2 adet kereviz sapı
4 adet armut
1 adet limon
200 gram lakerda
1 yemek kaşığı tane karabiber(kıyılmış)
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı balzamik sirke
1 tatlı kaşığı acı hardal
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Lakerdayı verevine, ince dilimlere kesin, geniş bir tabağa dizin
Üzerine 1/2 limonun suyunu gezdirin
Alüminyum folyoyla kapatıp buzdolabına kaldırın
Kereviz saplarını ayıklayıp yıkayın
Birkaç yaprağını ayırıp kalanını ince ince doğrayın
Armutları soyup kararmaması için üzerine 1/2 limonun suyunu gezdirin
Sos için sıvı yağ, sirke, hardal, tuz ve karabiberi iyice karıştırın
Servis tabağına armut ve kerevizleri koyun
Lakerdaları dolaptan çıkarıp üzerlerine karabiber serpin, servis tabağına paylaştırın
Son olarak hazırladığınız sosu ilave edin, ayırdığınız kereviz yapraklarıyla süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul