Yalnız Mesajı Göster

Armutlu Lakerda

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Armutlu Lakerda



Armutlu lakerda
Armutlu lakerda

Hazırlama süresi 15 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

2 adet kereviz sapı
4 adet armut
1 adet limon
200 gram lakerda
1 yemek kaşığı tane karabiber(kıyılmış)
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı balzamik sirke
1 tatlı kaşığı acı hardal
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Lakerdayı verevine, ince dilimlere kesin, geniş bir tabağa dizin Üzerine 1/2 limonun suyunu gezdirin Alüminyum folyoyla kapatıp buzdolabına kaldırın
Kereviz saplarını ayıklayıp yıkayın Birkaç yaprağını ayırıp kalanını ince ince doğrayın
Armutları soyup kararmaması için üzerine 1/2 limonun suyunu gezdirin
Sos için sıvı yağ, sirke, hardal, tuz ve karabiberi iyice karıştırın Servis tabağına armut ve kerevizleri koyun Lakerdaları dolaptan çıkarıp üzerlerine karabiber serpin, servis tabağına paylaştırın
Son olarak hazırladığınız sosu ilave edin, ayırdığınız kereviz yapraklarıyla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla