Yalnız Mesajı Göster

Asya Usulü Ton Balığı

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Asya Usulü Ton Balığı



Asya usulü ton balığı
Asya usulü ton balığı

Hazırlama süresi 70 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

400 gram taze ton balığı
50 gram taze zencefil
150 ml limon suyu
200 gram acı-tatlı chili sosu
10 gram şeker
60 ml sıvı yağ
2 demet yeşil soğan
3 diş sarmısak
1/2 demet kişniş
tuz
karabiber

Marine sosu serpilmiş ton balığını başlangıç olarak da sunabilirsiniz

Hazırlanışı:
Zencefil ve sarmısağı soyun küp şeklinde doğrayın
Limon suyu, şeker, chili sosu, sarmısak ve zencefili karıştırın
Ton balığını 4 dilime kesin ve zencefilli sosun içinde 30 dakika bekletin
Soğanları temizleyin, 12 cm uzunluğunda kesin Kaynar suda 3 dakika haşlayın, sudan geçirin
Tavada yağı kızdırın Harlı ateşte balıkların her iki tarafını da 3’er dakika kızartın Tuz ve karabiber ekip tavadan çıkartın Aynı tavada soğanları ısıtın
İkiye kesilmiş balıklar, soğan, kişniş ve marine sosunu bir servis tabağına koyun ve yanında pilav ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla