Konu
:
Asya Usulü Ton Balığı
Yalnız Mesajı Göster
Asya Usulü Ton Balığı
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Asya Usulü Ton Balığı
Asya usulü ton balığı
Asya usulü ton balığı
Hazırlama süresi 70 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
400 gram taze ton balığı
50 gram taze zencefil
150 ml
limon suyu
200 gram acı-tatlı chili sosu
10 gram şeker
60 ml
sıvı yağ
2 demet yeşil soğan
3 diş sarmısak
1/2 demet kişniş
tuz
karabiber
Marine sosu serpilmiş ton balığını başlangıç olarak da sunabilirsiniz
Hazırlanışı:
Zencefil ve sarmısağı soyun küp şeklinde doğrayın
Limon suyu, şeker, chili sosu, sarmısak ve zencefili karıştırın
Ton balığını 4 dilime kesin ve zencefilli sosun içinde 30 dakika bekletin
Soğanları temizleyin, 12 cm
uzunluğunda kesin
Kaynar suda 3 dakika haşlayın, sudan geçirin
Tavada yağı kızdırın
Harlı ateşte balıkların her iki tarafını da 3’er dakika kızartın
Tuz ve karabiber ekip tavadan çıkartın
Aynı tavada soğanları ısıtın
İkiye kesilmiş balıklar, soğan, kişniş ve marine sosunu bir servis tabağına koyun ve yanında pilav ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul