Yalnız Mesajı Göster

Baharatlı Dil Balığı

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Dil Balığı



Baharatlı dil balığı
Baharatlı dil balığı

Hazırlama süresi 15
4 kişilik
517 kalori Malzemeler:

1 demet kuzu kulağı
1 demet maydanoz
1 demet kerbel
1 demet su teresi
1/2 demet frenk soğanı
150 gram light yoğurt
250 gram süzme yoğurt
600 gram dil balığı filetosu (derisiz)
100 gram pastırma (küp doğranmış)
200 gram haşlanmış patates
30 gram un
30 ml zeytinyağı
15 ml beyaz şarap sirkesi
100 ml light süt
30 ml limon suyu
60 ml sıvı yağ
tuz
karabiber

Hafif lezzetinden dolayı dil balığını aroması kuvvetli otlar ve farklı baharatlarla da hazırlayabilirsiniz

Hazırlanışı:
Kuzu kulağı, su teresi, maydanoz ve kerbeli kabaca kıyıp yoğurtla karıştırdıktan sonra blender’da püre haline getirin Karışımı süzme yoğurt, zeytinyağı, sirke ve süt karıştırın Frenk soğanını ince ince doğrayıp sosa ekleyin Bir tutam tuz ve karabiber ilave edin
Balıkların üzerine tuz ve karabiber serptikten sonra limon suyu gezdirin ve unlayın İki tavada 30’ar ml sıvı yağı kızdırın, pastırmaları serpiştirin
Balıkların her iki taraflarını 3-4 dakika kızarttıktan sonra yanında hazırladığınız sos ve haşlanmış taze patates dilimleri ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla