Konu
:
Baharatlı Dil Balığı
Yalnız Mesajı Göster
Baharatlı Dil Balığı
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baharatlı Dil Balığı
Baharatlı dil balığı
Baharatlı dil balığı
Hazırlama süresi 15
4 kişilik
517 kalori Malzemeler:
1 demet kuzu kulağı
1 demet maydanoz
1 demet kerbel
1 demet su teresi
1/2 demet frenk soğanı
150 gram light yoğurt
250 gram süzme yoğurt
600 gram dil balığı filetosu (derisiz)
100 gram pastırma (küp doğranmış)
200 gram haşlanmış patates
30 gram un
30 ml
zeytinyağı
15 ml
beyaz şarap sirkesi
100 ml
light süt
30 ml
limon suyu
60 ml
sıvı yağ
tuz
karabiber
Hafif lezzetinden dolayı dil balığını aroması kuvvetli otlar ve farklı baharatlarla da hazırlayabilirsiniz
Hazırlanışı:
Kuzu kulağı, su teresi, maydanoz ve kerbeli kabaca kıyıp yoğurtla karıştırdıktan sonra blender’da püre haline getirin
Karışımı süzme yoğurt, zeytinyağı, sirke ve süt karıştırın
Frenk soğanını ince ince doğrayıp sosa ekleyin
Bir tutam tuz ve karabiber ilave edin
Balıkların üzerine tuz ve karabiber serptikten sonra limon suyu gezdirin ve unlayın
İki tavada 30’ar ml
sıvı yağı kızdırın, pastırmaları serpiştirin
Balıkların her iki taraflarını 3-4 dakika kızarttıktan sonra yanında hazırladığınız sos ve haşlanmış taze patates dilimleri ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul