Yalnız Mesajı Göster

Balıklı İspanak Fırın

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Balıklı İspanak Fırın



Balıklı ıspanak fırın
Balıklı ıspanak fırın

Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

800 gram patates
300 gram dondurulmuş ıspanak
3 yemek kaşığı limon suyu
300 gram domates
50 gram margarin
40 gram un
200 ml süt kreması
4 tatlı kaşığı hardal
100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
3 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Patatesleri haşlayın, soyun, dilimleyin Ispanağın çözülmesini bekleyin, suyunu sıkın, irice kıyın Balığın üzerine 2 yemek kaşığı limon suyu gezdirin Domatesleri dilimleyin
40 gr yağı kızdırın, unu katıp pembeleştirin Üzerine 25 çay bardağı su ve kremayı ekleyip karıştırın Ağzı kapalı olarak 10dk pişirin Hardal, peynirin 2/3 ü ve yumurta sarısını ekleyin Tuz, karabiber, 1 yemek kaşığı limon suyu ile tatlandırın
2,5 litrelik, ısıya dayanıklı bir kabı 10 gr yağ ile yağlayın Patates, ıspanak tekrar patates, balık ve domatesleri kat kat dizin Her kata tuz ve karabiber ekin ve aralarına sos gezdirin Geri kalan peyniri en üste serpiştirin 200c ısıtılmış fırında 30-35dk pişirin Bu sürenin sonunda fırını söndürün, yemeği 10dk fırının içinde bekletin Üzerine dereotu serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla