Konu
:
Biberli Balık Gulaş
Yalnız Mesajı Göster
Biberli Balık Gulaş
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biberli Balık Gulaş
Biberli balık gulaş
Biberli balık gulaş
Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
350 kalori Malzemeler:
800 gram sudak fileto (derisiz)
150 gram kırmızı soğan
75 ml
sıvı yağ
60 gram biber salçası
30 gram kırmızı tatlı toz biber
1 tatlı kaşığı keraviye
300 ml
kırmızı şarap
200 ml
haşlanmış balık suyu
1 demet dereotu
acı pul biber
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Biberleri ikiye bölün, çekirdeklerini çıkartın ve ince şerit şeklinde doğrayın
Soğanları temizleyin, halka şeklinde doğrayın
Büyükçe bir tencerede 30 ml
yağı kızdırın, biberler ve soğanları kavurun
Salça, toz biber ve keraviyeyi ekleyip bir süre daha kavurun
Şarap ilave edin ve üstü kapalı, orta ateşte 15 dakika pişirin
Balıkları 2 cm
büyüklüğünde küp şeklinde kesin
Tavada 45 ml
yağı kızdırın
Balıkların her tarafı kızaracak şekilde 5 dakika kavurun
Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın
Balıklar ve balık suyunu tenceredeki biberlere katın ve 5 dakika daha pişirin
Tencereyi ateşten alın, ince kıyılmış dereotunu gulaşa karıştırın ve yanında şerit makarna ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul