09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Buharda Karides
Buharda karides
Buharda karides
Hazırlama süresi 60 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
12 adet iri karides
2 diş sarmısak
20 gram taze zencefil kökü
2 adet acı kırmızı biber
5 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 demet kişniş
150 gram karnıbahar
200 gram çin eriştesi
4 adet lahana yaprağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Sarmısağı soyun ve ezin Zencefili soyun, incecik rendeleyin Acı kırmızı biberleri ayıklayın, ince ince kıyın Sarmısak, zencefil, acı kırmızı biber, soya sosu ve sıvı yağı kaynatın, ocaktan inidirin soğumaya bırakın Kişnişi iri kıyıp karışıma katın Tuz ve karabiberle tatlandırın
Karnıbahar ve brokoliyi parçalara ayırın Tuzlu suda haşlayıp soğuk suya tutun ve süzün Çin eriştelerinin üzerlerine tuzlu kaynar su döküp, 10 dk bekletin ve süzün Karnıbahar, brokoli ve çin eriştelerini hazırladığınız sosun yarısı ile karıştırın
Kardesleri soyun sırt kısımlarını yarın, tuz ve karabiber ekin Buhar sepetini 4 adet lahana yaprağı ile döşeyin Üzerlerine sosun kalan yarısını sürüp, karidesleri dizin Ağzını kapatın
Tencereye su koyup kaynatın Üzerine buhar sepetini oturtun, 20 dk suyun buharında karidesleri pişirin Erişte salata ile servis yapın
|
|
|