Konu
:
Dereotlu Portakal Soslu Fener Balığı
Yalnız Mesajı Göster
Dereotlu Portakal Soslu Fener Balığı
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dereotlu Portakal Soslu Fener Balığı
Dereotlu portakal soslu fener balığı
Dereotlu portakal soslu fener balığı
Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
376 kalori Malzemeler:
1 demet yeşil soğan
3 adet portakal
75 ml
sıvı yağ
100 ml
beyaz şarap
1 çay kaşığı şeker
480 gram fener balığı filetosu
30 gram un
1 demet dereotu
40 gram parçalar halinde dondurulmuş tereyağı
30 ml
limon suyu
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Yeşil soğanı temizleyin, ince verev doğrayın
2 portakalın kabuğunu beyaz kısmı kalmayacak şekilde soyun
Zarların arasından dilimler kesin, akan portakal suyunu saklayın
1 portakalın suyunu sıkın
Soğanları 15 ml
yağda kavurun
100 ml
portakal suyu ve beyaz şarap ekleyin, 2 dakika kaynatın
Tuz, karabiber ve bir tutam şeker ile tatlandırın
Filetoları 12 parçaya bölün, limon suyu sürün
Tuz ve karabiber ekin
Una bulayın, fazlasını silkeleyin
60 ml
sıcak yağda her iki taraflarını 3-4 dakika kızartın
Dereotunu ince kıyın
Sosu tekrar bir taşım kaynatın
Tereyağı parçalarını teker teker sosa katın
Portakal dilimleri ve dereotunu da ekleyin
Gerekiyorsa tuz ve karabiber ekin
Balığı sosla servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul