Konu
:
Güveçte Jöleli Kuzu
Yalnız Mesajı Göster
Güveçte Jöleli Kuzu
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Güveçte Jöleli Kuzu
Güveçte Jöleli Kuzu
Güveçte Jöleli Kuzu
Hazırlama süresi 1,5 saat
6 kişilik
Malzemeler:
5 kilogram kuzu kuşbaşı
2 adet arpacık soğan
2 adet havuç
4 adet defne yaprağı
2 dal kekik
1 demet maydanoz
500 ml
beyaz şarap
1 litre etsuyu
1 paket sade toz jöle
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Bir gün önceden havuç ve soğanı doğrayın
Kekik ve defne yaprağını ufalayın
Maydanozu kıyın
Güvecin içine bir sıra et, bir sıra sebze ve yeşillik karışımı koyun
Üzerine şarabı ve et suyunun yarısını boşaltın
Tuz ve karabiber ekip önceden 180ø ısıtılmış fırında, ağzı kapalı olarak 2 saat 30 dakika pişirin
Fırından çıkarıp içine biraz daha et suyu ilave edin ve ertesi güne kadar bekletin
Ertesi gün yüzeydeki donmuş yağları alın
Et suyunun kalanını ısıtıp içine jöleyi katın
Jöleli karışımı kuzu etine ekleyin
Üzerine ters çevrilmiş bir tabak, onun da üzerine bir ağırlık koyup bir gece buzdolabında bekletin
Dilim dilim keserek yeşil salatayla birlikte soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul