Yalnız Mesajı Göster

Güveçte Jöleli Kuzu

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Güveçte Jöleli Kuzu



Güveçte Jöleli Kuzu
Güveçte Jöleli Kuzu

Hazırlama süresi 1,5 saat
6 kişilik
Malzemeler:

5 kilogram kuzu kuşbaşı
2 adet arpacık soğan
2 adet havuç
4 adet defne yaprağı
2 dal kekik
1 demet maydanoz
500 ml beyaz şarap
1 litre etsuyu
1 paket sade toz jöle
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Bir gün önceden havuç ve soğanı doğrayın Kekik ve defne yaprağını ufalayın Maydanozu kıyın
Güvecin içine bir sıra et, bir sıra sebze ve yeşillik karışımı koyun Üzerine şarabı ve et suyunun yarısını boşaltın Tuz ve karabiber ekip önceden 180ø ısıtılmış fırında, ağzı kapalı olarak 2 saat 30 dakika pişirin Fırından çıkarıp içine biraz daha et suyu ilave edin ve ertesi güne kadar bekletin
Ertesi gün yüzeydeki donmuş yağları alın Et suyunun kalanını ısıtıp içine jöleyi katın Jöleli karışımı kuzu etine ekleyin Üzerine ters çevrilmiş bir tabak, onun da üzerine bir ağırlık koyup bir gece buzdolabında bekletin
Dilim dilim keserek yeşil salatayla birlikte soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla