Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Mezgit

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Mezgit



Kremalı mezgit
Kremalı mezgit

Hazırlama süresi 40 dakika
6 kişilik
Malzemeler:

3 adet kabak
200 ml krema
100 ml sebze suyu
1 yemek kaşığı limon suyu
50 gram un
4 yemek kaşığı zeytinyağı
60 gram arpacık soğan
50 gram tereyağı
12 dilim mezgit
fesleğen
tuz
karabiber

Beyaz etli bir balık olan mezgiti de diğer ürünleri gibi dondurulmuş olarak kullanırken çözülmesini beklemeyin

Hazırlanışı:
Kabakları yıkayın, kurulayın Uzunlamasına 3 mm kalınlığında dilimleyin, bu dilimleri de 3 mm kalınlığında şerit şerit doğrayın
Arpacık soğanlarını soyup incecik kıyın
Tereyağını bir tavada eritin Soğanlar şeffaflaşıncaya kadar yağda çevirin Krema ve sebze suyunu ilave edin
Tavanın üsütünü örtmeden 5 dakika, karışım yarı yarıya azalıncaya kadar kaynatın
Sosu tuz, karabiber, limon suyu ile tatlandırın Kabakları sosun içine atın, 2-3 dakika demlendirin, sosu ateşten alıp bir kenarda bekletin
Mezgiti tuzlayıp biberleyin, una batırın Zeytinyağını ısıtın
Mezgiti harlı ateşte 2 dakika kızartın, hemen ateşin altını kısıp balıkları ters yüz edin 3-4 dakika kısık ateşte tavanın üstünü örtmeden pişirin
Kabakları ısıtıp tabaklara koyun, üzerine balıkları paylaştırın
Fesleğen yaprakları ile süsleyip servis yapın
Kabakları yıkayın, kurulayın Uzunlamasına 3 mm kalınlığında dilimleyin, bu dilimleri de 3 mm kalınlığında şerit şerit doğrayın
Arpacık soğanlarını soyup incecik kıyın
Tereyağını bir tavada eritin Soğanlar şeffaflaşıncaya kadar yağda çevirin Krema ve sebze suyunu ilave edin
Tavanın üsütünü örtmeden 5 dakika, karışım yarı yarıya azalıncaya kadar kaynatın
Sosu tuz, karabiber, limon suyu ile tatlandırın Kabakları sosun içine atın, 2-3 dakika demlendirin, sosu ateşten alıp bir kenarda bekletin
Mezgiti tuzlayıp biberleyin, una batırın Zeytinyağını ısıtın
Mezgiti harlı ateşte 2 dakika kızartın, hemen ateşin altını kısıp balıkları ters yüz edin 3-4 dakika kısık ateşte tavanın üstünü örtmeden pişirin
Kabakları ısıtıp tabaklara koyun, üzerine balıkları paylaştırın
Fesleğen yaprakları ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla