Konu
:
Renkli Patatesli Balık
Yalnız Mesajı Göster
Renkli Patatesli Balık
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Renkli Patatesli Balık
Renkli patatesli balık
Renkli patatesli balık
Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
500 gram patates
1/2 demet maydanoz
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
150 gram bezelye
6 yemek kaşığı sıvıyağ
100 ml
süt
10 adet pane balık(dondurulmuş)
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet limon
tuz
karabiber
beşamel sos için
50 ml
süt
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Mutfakta gerekli malzeme l Mutfak makası ve kase: Maydanozu kesip koymak için
l Mutfak tahtası ve bıçak: Biberleri ve patatesleri küb şeklinde doğramak için
l Tava ve spatula: Balıkları kızartmak ve çevirmek için
l İki adet tencere ve tahta kaşık: Patatesleri ve sebze sosunu pişirmek ve karıştırmak için
Adım adım ilerleyin Maydanozu ayıklayıp yıkayın
Suyunu süzdürün ve makas yardımıyla ince ince kıyın
Sarı ve kırmızı dolmalık biberi yıkayıp çekirdeklerini çıkarın, küb şeklin
Hazırlanışı:
Beşamel sos için 50 ml
sütü kaynatın
Diğer tarafta tereyağını eritin, unu rengi dönmeden yağda kavurun
Kaynar sütü una yavaş yavaş ilave ederek iyice yedirin
Patatesleri yıkayın ve kabuklu olarak 20 dakika tuzlu suda haşlayın
Maydanozu yıkayın ve ince ince kıyın
Dolmalık biberleri yıkayın, küb şeklinde doğrayın
2 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın
Küb şeklinde doğradığınız dolmalık biberleri koyup çevirin
Beşamel sosu biberlere ilave edip iyice karıştırın
Bezelyeleri de katıp 3 dakika pişirin
Patatesleri küb şeklinde doğrayın, maydanozla birlikte sosa katıp, tuz ve karabiber ile tatlandırın
4 yemek kaşığı sıvı yağı tavada kızdırın, balıkları koyup her iki taraflarını 6-8 dakika kızartın
Patatesli garnitürle servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul