Konu
:
Hardal Tohumlu Balık
Yalnız Mesajı Göster
Hardal Tohumlu Balık
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hardal Tohumlu Balık
Hardal tohumlu balık
Hardal tohumlu balık
Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
1 demet dereotu
750 gram balık filetosu
2 yemek kaşığı limon suyu
1 kilogram patates
80 gram margarin
3 adet salatalık
2 yemek kaşığı hardal tohumu
2 yemek kaşığı beyaz şarap
1 adet yumurta
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Balıkları irice doğrayın
Üzerine tuz ve limon suyu döküp buzdolabında bekletin
Patatesleri soyun, uzunlamasına dilimleyin 30 gr
margarinle kavurun
Tuz ve bir su bardağı su ekleyerek kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişirin
Salatalıkları soyun, uzunlamasına ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini bir çay kaşığı yardımı ile çıkarın
1 cm
genişliğinde dilimlere ayırın
Hardal tohumlarını havanda irice döğün
Salatalıkları 20 gr
yağ ile kavurun
Tuz, biber ve sirke ile tatlandırıp 1 çay bardağı su ile bir taşım kaynatın
Pişmiş olan patateslere ekleyin
Krema, beyaz şarap, hardal ve yumurta sarısını karıştırın
Patatesli karışıma ekleyip çok kısık ateşte 5dk
sosu içini çekmesi için bekletin
Balığı dolaptan çıkarıp derisinin üzerine yumurta beyazı sürün ve bu kısmı kıyılmış hardal tohumlarına bulayın
Artan hardal tohumlarını patateslere ekleyin
Kalan yağı kızdırarak balıkların önce hardal tohumlu taraflarını 4-5dk
kızartın
Ateşin çok kuvvetli olmamasına dikkat edin
İyice kızardıktan sonra ters çevirip diğer tarafının da kısık ateşte pişmesini bekleyin
Dereotunu temizleyip kıyın
Patateslere ekleyin
Balıkları, hardal tohumlu kıtır tarafları üstü gelecek şekilde salatalıklı patateslerin üzerine yerleştirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul