Yalnız Mesajı Göster

Hardal Tohumlu Balık

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hardal Tohumlu Balık



Hardal tohumlu balık
Hardal tohumlu balık

Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

1 demet dereotu
750 gram balık filetosu
2 yemek kaşığı limon suyu
1 kilogram patates
80 gram margarin
3 adet salatalık
2 yemek kaşığı hardal tohumu
2 yemek kaşığı beyaz şarap
1 adet yumurta
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Balıkları irice doğrayın Üzerine tuz ve limon suyu döküp buzdolabında bekletin Patatesleri soyun, uzunlamasına dilimleyin 30 gr margarinle kavurun Tuz ve bir su bardağı su ekleyerek kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişirin
Salatalıkları soyun, uzunlamasına ortadan ikiye kesin ve çekirdeklerini bir çay kaşığı yardımı ile çıkarın1 cm genişliğinde dilimlere ayırın Hardal tohumlarını havanda irice döğün
Salatalıkları 20 gr yağ ile kavurun Tuz, biber ve sirke ile tatlandırıp 1 çay bardağı su ile bir taşım kaynatın Pişmiş olan patateslere ekleyin Krema, beyaz şarap, hardal ve yumurta sarısını karıştırın Patatesli karışıma ekleyip çok kısık ateşte 5dk sosu içini çekmesi için bekletin
Balığı dolaptan çıkarıp derisinin üzerine yumurta beyazı sürün ve bu kısmı kıyılmış hardal tohumlarına bulayın Artan hardal tohumlarını patateslere ekleyin
Kalan yağı kızdırarak balıkların önce hardal tohumlu taraflarını 4-5dk kızartın Ateşin çok kuvvetli olmamasına dikkat edin İyice kızardıktan sonra ters çevirip diğer tarafının da kısık ateşte pişmesini bekleyin
Dereotunu temizleyip kıyın Patateslere ekleyin Balıkları, hardal tohumlu kıtır tarafları üstü gelecek şekilde salatalıklı patateslerin üzerine yerleştirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla