Konu
:
Dil Balıklı Şinitzel
Yalnız Mesajı Göster
Dil Balıklı Şinitzel
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dil Balıklı Şinitzel
Dil balıklı şinitzel
Dil balıklı şinitzel
Hazırlama süresi 25 dakika
4 kişilik
635 kalori Malzemeler:
600 gr
beyaz turp
10 gr
tatlı hardal
30 ml
beyaz şarap sirkesi
50 ml
zeytinyağı
150 gr
salatalık turşusu
1/2 demet frenk soğanı
200 gr
yoğurt
10 gr
kapari
4 dil balığı filetosu (600 gr
derisiz)
10 ml
limon suyu
2 adet yumurta
20 gr
krema
50 gr
un
180 gr
galeta unu
100 ml
sıvı yağ
tere
tuz
karabiber
Balık pişirirken
Kullandığınız beyaz etli balıkların kafa ve kılçıklarını strech folyoya iyice sarıp dondurun
Bunları balık suyu yapacağınız zaman çözdürüp kullanabilirsiniz
Donmuş balık satın alıyorsanız, balığın tamamen kokusuz olup olmadığını kontrol edin
Balıkların üzerinde hiçbir leke bulunmamalıdır
Bu lekeler genellikle derin dondurma işleminde bir hata olduğuna işaret eder
Hazırlanışı:
+ Turpu soyun, rendenin kesici tarafıyla çok ince dilimlere kesip tuzlayın
Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra 10 dakika bekletin
Hardalı, sirkeyi ve zeytinyağını karıştırın
İnce kıyılmış tere yaprakları, tuz ve biber ile tatlandırın
+ Turşuyu mutfak robotunda küçük parçalara ayırın
Frenk soğanını ince halka doğrayın
Sonra her ikisini de yoğurt ve kapari ile karıştırın
Tuz ve biber ekin
+ Balıklara limon suyu sürüp tuz, biber ekin
Yumurtaları krema ile çırpın
Filetoları ilk önce una bulayın, fazlasını silkeleyin
Sonra yumurtaya, ardından da galeta ununa bulayın
+ Yağı 2 ayrı tavada kızdırın
Şinitzelleri her iki tarafları da altın sarısı oluncaya kadar 2’şer dakika kızartıp kağıt havluya alın
Turpları zedelemeden sularını sıkıp hardallı sos ile karıştırın
Balıkları, salata ve yoğurt sosuyla servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul