Yalnız Mesajı Göster

Rezene Yatağında İzgara İstakoz

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rezene Yatağında İzgara İstakoz



Rezene yatağında ızgara istakoz
Rezene yatağında ızgara istakoz

Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

4 adet ıstakoz
40 gram karışık Asya baharatı
1 adet limonun suyu
2 adet rezene (ince uzun kesilmiş)
1 diş sarmısak
tuz
karabiber
Timbale pilavı:
450 gram yasemin pirinci
1 diş sarmısak
1 adet yumurta
2 adet taze soğan
1 adet havuç
1 adet soğan
200 ml soya sosu
sos için:
2 adet havuç
200 ml beyaz şarap
1 yemek kaşığı mango
1 yemek kaşığı kaymak
köri

Hazırlanışı:
Sos için havucu rendeleyip tüm malzeme ile birlikte krema kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte pişirin
Pilav için pirinci dirice haşlayın Havuç, taze ve kuru soğan ile sarmısağı kıyın
Yumurtayı bir çatal yardımıyla çırpıp diğer malzemelere ekleyin
Daha sonra bu karışıma pirinci ekleyin ve kısa bir süre karıştırın En son soya sosunu katıp sıcak tutun
İstakozların baş kısmını temizleyip uzunlamasına ikiye kesin Limon suyu, Asya baharatları, tuz ve karabiberle 1 saat marine edin Daha sonra ızgarada pişirin
Rezene ve sarmısağı wok içinde 4 dakika sote edin Isıtılmış tabaklara 2 yarım istakozu koyun
Pilavı yağladığınız bir kaba koyun ve sıkıştırın
Daha sonra bu kabı servis tabağının üzerinde ters çevirip pilavı çıkarın
Sosu ısıtın ve istakozların üzerine dökün Rezene ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla