09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hardallı Tereyağlı Levrek Buğulama
Hardallı tereyağlı levrek Buğulama
Hardallı tereyağlı levrek Buğulama
Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:
2 sap dereotu
100 gram tereyağı
50 gram hardal (taneli)
1/2 tatlı kaşığı toz şeker
600 gram kabak
1/2 demet taze soğanın yeşil uçları
8 adet levrek dilimi
2 yemek kaşığı zeytinyağı
acı kırımızı biber
tuz
beyaz karabiber
Hazırlanışı:
Dereotunu iyice kıyın Tereyağını bolca tuz ile 2 dakika kremamsı çırpın
Kıyılmış dereotu, hardal, şeker ve 1 tutam acı kırmızı biber ile tatlandırın Oda sıcaklığında bekletin
Kabakları yıkayın, uçlarını kesin ve kabakları 1 cm büyüklüğünde küblere doğrayın Taze soğanın yeşil uçlarını ince ince kıyın
Levrekleri soğuk su ile yıkayın, kurulayın Bir tencereyi az bir miktar zeytinyağı ile yağlayıp levrekleri dizin ve tuzlayın
Diğer tarafta bolca su kaynatın, levrekleri su dolu tencerenin içine oturtup üstüne kapak kapatın 8-10 dakika buharda pişirin, 5 dakikada alt üst edin
Kalan zeytinyağını tavada kızdırın Doğradığınız kabakları koyup sallayarak, harlı ateşte 4 dakika kızartın Tuz, karabiber koyun, sirke ilave edin
Levrekleri tabaklara koyduğunuz patates püresi üzerine oturtun, üstlerine büyükçe birer parça hardallı tereyağı koyup taze soğanın yeşil uçlarını serpin Etraflarına kabakları yerleştirin
|
|
|