Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Ve Elmalı Hindi Rulo

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Ve Elmalı Hindi Rulo



Cevizli ve elmalı hindi rulo
Cevizli ve elmalı hindi rulo

Hazırlama süresi 1 saat 15 dakika
28 adet
465 kalori Malzemeler:
  • 4 dal mercanköşk
  • 2 adet kırmızı elma
  • 15 ml limon suyu
  • 4 adet hindi şinitzel (160’ar gr)
  • 30 ml sıvı yağ
  • 300 ml beyaz şarap
  • 15 gr nişasta
  • 40 gr soğuk tereyağı küpleri
  • şeker
  • tuz
  • karabiber
  • 50 gr iç ceviz
Hazırlanışı:
Cevizleri mikserde çok küçük parçalayın
2 dal mercanköşkün yapraklarını ince kıyın
Elmaları kabuklarıyla irice rendeleyin Limon suyu, iyice parçaladığınız cevizler, mercanköşk yapraklar ve elma rendesini karıştırın
Etleri yan yana dizin tuz, karabiber ekin ve üzerlerine elmalı karışımı paylaştırın
Kenarlarını hafifçe içine katlayarak sıkıca sarıp, kat yerlerini kürdanla tutturun
Tavada yağı iyice kızdırın Ruloları kızgın yağda her tarafları açık kahverengi oluncaya kadar kızartın Şarabı ekleyip üstü kapalı, orta ateşte 45 dakika pişirin
Ruloları tencereden çıkartıp sıcak bir yerde bekletin
Pişme suyunu soğuk suda erimiş nişasta ile bağlayın Tuz, karabiber ve bir tutam şeker ile tatlandırın
Soğuk tereyağı küplerini teker teker kaynayan sosa katıp karıştırın
Sıcak olarak beklettiğiniz hindi ruloları sosun içine koyun 5 dakika sonra ateşten alın
Kalan 2 dal mercanköşkle süsleyip yanında patates püresi ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla