Konu
:
Cevizli Ve Elmalı Hindi Rulo
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Ve Elmalı Hindi Rulo
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Ve Elmalı Hindi Rulo
Cevizli ve elmalı hindi rulo
Cevizli ve elmalı hindi rulo
Hazırlama süresi 1 saat 15 dakika
28 adet
465 kalori
Malzemeler:
4 dal mercanköşk
2 adet kırmızı elma
15 ml
limon suyu
4 adet hindi şinitzel (160’ar gr
)
30 ml
sıvı yağ
300 ml
beyaz şarap
15 gr
nişasta
40 gr
soğuk tereyağı küpleri
şeker
tuz
karabiber
50 gr
iç ceviz
Hazırlanışı:
Cevizleri mikserde çok küçük parçalayın
2 dal mercanköşkün yapraklarını ince kıyın
Elmaları kabuklarıyla irice rendeleyin
Limon suyu, iyice parçaladığınız cevizler, mercanköşk yapraklar ve elma rendesini karıştırın
Etleri yan yana dizin tuz, karabiber ekin ve üzerlerine elmalı karışımı paylaştırın
Kenarlarını hafifçe içine katlayarak sıkıca sarıp, kat yerlerini kürdanla tutturun
Tavada yağı iyice kızdırın
Ruloları kızgın yağda her tarafları açık kahverengi oluncaya kadar kızartın
Şarabı ekleyip üstü kapalı, orta ateşte 45 dakika pişirin
Ruloları tencereden çıkartıp sıcak bir yerde bekletin
Pişme suyunu soğuk suda erimiş nişasta ile bağlayın
Tuz, karabiber ve bir tutam şeker ile tatlandırın
Soğuk tereyağı küplerini teker teker kaynayan sosa katıp karıştırın
Sıcak olarak beklettiğiniz hindi ruloları sosun içine koyun
5 dakika sonra ateşten alın
Kalan 2 dal mercanköşkle süsleyip yanında patates püresi ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul