Konu
:
Hamurda Bıldırcın
Yalnız Mesajı Göster
Hamurda Bıldırcın
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamurda Bıldırcın
Hamurda bıldırcın
Hamurda bıldırcın
Hazırlama süresi 100 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
20 gram yaş maya
500 gram un
4 adet bıldırcın
3 yemek kaşığı sıvıyağ
8 adet defne yaprağı
8 adet adaçayı yaprağı
4 dilim yağlı jambon
un
tuz
Hazırlanışı:
Hamur için mayayı « su bardağı sıcak suda eritin
Un, erimiş maya ve 150 ml suyu mikserin hamur yoğurma ucu ile karıştırarak düzgün bir hamur yapın
Üstünü örtüp sıcak bir yerde 40 dk kabarmaya bırakın
Bıldırcınların iç ve dışını tuzlayıp karabiberleyin
2 yemek kaşığı sıvı yağ koyduğunuz bir tavada her taraflarını güzelce kızartın
Tavadan çıkartın, soğumaya bırakın
Bıldırcınların içini defne yaprakları ile doldurun
Butlarını mutfak ipliği ile birbilerlerine bağlayın
Göğüs kısımlarına ikişer adet adaçayı yaprağı koyun
Her bıldırcını bir dilim jambonla sarın
Mayalı hamuru unlanmış tezgahta iyice yoğurun ve 4 parçaya kesin
Hamur parçalarına 25x20 cmlik dikdörtgen büyüklüğünde açıp kenarlarına fırça ile sürün
Bıldırcınları göğüs kısımları üste gelecek şekilde tezgaha dizin ve açtığınız hamurların her birini uzun kenarları verev gelecek şekilde bıldırcınların üzerlerine koyup alt kısımlarına doğru kıvırın ve bastırarak paketleyin
Açık uçları da kapatın ve hamurların fazlasını kesin
Bıldırcınları bir fırın tepsisine koyun ve 10 dk dinlenmeye bırakın
220 derece sıcaklıktaki fırının en alt rafında 20 dk pişirin
Bıldırcınları fırından çıkartın, 3-4 dk dinlendirin
Daha sonra zik zaklı bir bıçakla uzunlamalarına ikiye kesin, karışık salata ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul