09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Havuçlu Sudak
Havuçlu sudak
Havuçlu sudak
Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:
4 adet sudak filetosu
700 gram havuç
1/2 demet maydanoz
50 ml portakal suyu
50 gram tereyağı
30 ml elma sirkesi
defne yaprağı
biberiye
kekik
sarmısak
kızartmak için sıvıyağ
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
700 gr havucu temizleyip, bıçakla ince uzun olarak dilimleyin Maydanozu ince kıyın, saplarını ayırın
50 ml portakal suyu, 50 gr tereyağı, 30 ml elma sirkesini bir tencerede kaynatın, sos haline getirin Havuçları bu sosta ağzı kapalı olarak 7-8 dakika pişirin Tuz, karabiber ve maydanozu ilave edip, sıcak olarak bekletin
Bir tavada sıvı yağı kızdırın Sudak filetolarının derili kısımlarına keskin bir bıçakla çizik atın Defne, biberiye, kekik, sarmısak ve maydanoz saplarıyla balıkların içini taşmayacak şekilde doldurun
Balıkları ilk önce derili kısmı alta gelecek şekilde 7-8 dakika kızartın Daha sonra diğer tarafını 45 saniye kızartın
Isıtılmış servis tabaklarına önce sıcak tuttuğunuz havuçları yerleştirin ardından balıkları koyarak servis yapın
Sudak filetolarını haşlanmış tereyağlı patatesle servis yapabilirsiniz
|
|
|