Konu
:
Cezayir Usulü Türlü
Yalnız Mesajı Göster
Cezayir Usulü Türlü
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cezayir Usulü Türlü
Cezayir usulü türlü
Cezayir usulü türlü
Hazırlama süresi 3
5 saat
6 kişilik
Malzemeler:
300 gram soğan
1 kilogram dana kuşbaşı
100 gram badem
30 gram tereyağı
100 gram kuru üzüm
2 tutam safran
1 yemek kaşığı kimyon
2 adet çubuk tarçın
1 yemek kaşığı kişniş (çekilmiş)
2 yemek kaşığı domates salçası
300 gram bezelye(dondurulmuş)
500 gram patates
500 gram kabak
1 adet limon
1 demet maydanoz
1/2 demet nane
3 adet kırmızı biber
Hazırlanışı:
Bademleri sıcak suda 2 dakika kaynatıp soyun
Soğanları küb şeklinde doğrayın
Dana etini bademlerle birlikte iyice kızdırdığınız tereyağında kızartın
Soğan, kuru üzüm ve safranı katıp biraz çevirin
Acı kırmızı biberleri uzunlamalarına çizin
Kimyon, çubuk tarçın ve kişniş ile birlikte tencereye koyun
Domates salçasını karıştırıp 10 su bardağı soğuk su ilave edip bir taşım kaynatın
Ağzı kapalı olarak önceden 170ø ısıtılmış fırının alttan 2
rafında 3 saat pişirin
Diğer tarafta patatesleri soyup büyüklerini ikiye kesip suda bekletin
Kabakları yıkayın, uzunlamalarına ikiye kesip 3er cm
kalınlığında parçalara bölün
Limonu 8 ince dilime kesin
Pişme süresinin bitimine 25 dakika kala patatesleri, 10 dakika sonra kabakları, limon ve bezelyeleri katın
Fırından çıkardıktan sonra yeşillikleri ince kıyıp türlüye karıştırın
Gerekiyorsa baharat ilave edip hemen servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul