Yalnız Mesajı Göster

Cezayir Usulü Türlü

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cezayir Usulü Türlü



Cezayir usulü türlü
Cezayir usulü türlü

Hazırlama süresi 35 saat
6 kişilik
Malzemeler:
  • 300 gram soğan
  • 1 kilogram dana kuşbaşı
  • 100 gram badem
  • 30 gram tereyağı
  • 100 gram kuru üzüm
  • 2 tutam safran
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • 2 adet çubuk tarçın
  • 1 yemek kaşığı kişniş (çekilmiş)
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 300 gram bezelye(dondurulmuş)
  • 500 gram patates
  • 500 gram kabak
  • 1 adet limon
  • 1 demet maydanoz
  • 1/2 demet nane
  • 3 adet kırmızı biber
Hazırlanışı:
Bademleri sıcak suda 2 dakika kaynatıp soyun Soğanları küb şeklinde doğrayın Dana etini bademlerle birlikte iyice kızdırdığınız tereyağında kızartın
Soğan, kuru üzüm ve safranı katıp biraz çevirin Acı kırmızı biberleri uzunlamalarına çizin
Kimyon, çubuk tarçın ve kişniş ile birlikte tencereye koyun Domates salçasını karıştırıp 10 su bardağı soğuk su ilave edip bir taşım kaynatın
Ağzı kapalı olarak önceden 170ø ısıtılmış fırının alttan 2 rafında 3 saat pişirin
Diğer tarafta patatesleri soyup büyüklerini ikiye kesip suda bekletin
Kabakları yıkayın, uzunlamalarına ikiye kesip 3er cm kalınlığında parçalara bölün Limonu 8 ince dilime kesin
Pişme süresinin bitimine 25 dakika kala patatesleri, 10 dakika sonra kabakları, limon ve bezelyeleri katın
Fırından çıkardıktan sonra yeşillikleri ince kıyıp türlüye karıştırın Gerekiyorsa baharat ilave edip hemen servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla