Yalnız Mesajı Göster

Rezeneli Somon Fileto

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Rezeneli Somon Fileto



Rezeneli somon fileto
Rezeneli somon fileto

Hazırlama süresi 1 saat
Malzemeler:

1 adet soğan
2 adet defne yaprağı
3 adet karanfil
500 ml beyaz şarap
500 ml sebze suyu
600 gram dondurulmuş somon
1 kilogram Rezene
5 yemek kaşığı limon suyu
6 yemek kaşığı zeytinyağı
250 gram mayonez
1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
100 gram yoğurt
1 yemek kaşığı tatlı hardal
1 adet dilimlenmiş limon
2 sap dereotu
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Soğanı soyun ve dörde bölün Defne yaprakları, karanfil, tuz, karabiber, beyaz şarap ve sebze suyu ile kaynatın
Balıkları dondurucudan çıkarıp çözülmesini bekleyin Çözüldükten sonra kaynamakta olan karışıma katın Ağzı kapalı olarak kısık ateşte 20 dakika pişirin, suyunda soğumaya bırakın
Rezeneyi yıkayın ve ince ince dilimleyin 4 yemek kaşığı limon suyu, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın
Mayonezi, limon kabuğu rendesi, kalan limon suyu, yoğurt, hardal, tuz ve karabiber ile karıştırın
Rezeneyi iyice süzün, servis tabağına alın Filetoları mayonezle birlikte rezenelerin üzerine koyun Limon dilimleri ve dereotu ile süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla