Yalnız Mesajı Göster

Milföylü Tavuk Sarma Tarifi - Milföylü Tavuk Sarma Yapılışı

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Milföylü Tavuk Sarma Tarifi - Milföylü Tavuk Sarma Yapılışı



Milföylü Tavuk Sarma Tarifi - Milföylü Tavuk Sarma Yapılışı
Milföylü Tavuk Sarma Tarifi - Milföylü Tavuk Sarma Yapılışı

Malzemeler,

4 adet tavuk baget

4 adet milföy hamuru

2 adet orta boy kuru soğan

1 adet orta boy havuç

1 adet limon

1 adet yumurta sarısı

1 çay kaşığı tuz

Yarım yemek kaşığı margarin

Hazırlanışı,

1 Havuç ve soğanın kabuklarını soyup orta büyüklükte doğrayın

2 Limonun kabuklarını soymadan incecik dilimleyin

3 Orta boy bir tencerenin yarısına kadar su doldurup kaynamaya bırakın

4 Kaynayan tencereye tavuk baget, limon, havuç, soğan ve tuzu ekleyin

5 Tencerenin kapağını kapatıp kaynamaya bırakın

6 Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika daha pişirip ocaktan indirin

7 Haşlanan tavukları sudan çıkarıp soğuması için kenarda bekletin

8 Soğuyan tavuk bagetlerin üzerindeki deriyi sıyırıp atın

9 Kağıt havlu yardımıyla tavuğun üzerindeki fazla suyu alın

10 Her bir tavuk bagetin etrafını bir adet milföy hamuruyla kaplayın

11 Üzerine yumurta sarısı sürün

12 Fırın tepsisini margarinle iyice yağlayın ve milföylü tavukları dizin

13 Önceden ısıtılmış 200 derece fırında milföylerin üzeri kızarana kadar pişirin

14 Sıcakken servis yapın

alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla