Konu
:
Hardallı Kişnişli Bonfile
Yalnız Mesajı Göster
Hardallı Kişnişli Bonfile
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hardallı Kişnişli Bonfile
Hardallı kişnişli bonfile
Hardallı kişnişli bonfile
Hazırlama süresi 2 saat
10 kişilik
235 kalori Malzemeler:
Et için: 25 gr
hardal tohumu
5 gr
kişniş tohumu
3-4 tatlı kaşığı acı hardal
1 diş sarmısak
30 gr
esmer şeker
80 ml
sıvı yağ
800 gr
bonfile (tek parça)
2 tatlı kaşığı tuz
Vinaigrette sos için: 2 adet mandalina
1 adet kırmızı soğan
20 ml
üzüm sirkesi
20 ml
sıvı yağ
1 yemek kaşığı iri kıyılmış melisa
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Marine için: Hardal ve kişniş tohumlarını, yağsız tavada kavurun
Soğumaya bırakıp, blender ile öğütün
Hardalı, sarmısağı, tuzu, şekeri ve 40 ml
yağı ekleyip püre haline getirin
Etin yağlarını ve sinirlerini temizleyin
Her tarafını 2-3 mm
kalınlığında püre ile kaplayın
Şeffaf folyo ile sıkıca sarın ve bir gece buzdolabında bekletin
Folyoyu çıkartın
Kalan sıvı yağı büyükçe bir tavada kızdırın
Orta ateşte etin her tarafını 6-8 dakika kızartın (baharatların yanmamasına dikkat edin)
Sıcak fırın tepsisine alın, 80°C’de ısıtılmış fırında 1 saat 45 dakika kızartın
Sos için mandalinaları soyun
3-4 parçaya doğrayın
Zarlı kısımların sularını sıkın
Soğanı küçük küp doğrayın, mandalina suyu, sirke ve yağ ile karıştırın
Tuz ve biber ekin
Mandalina parçalarını ve melisayı ekleyin, karıştırın
Kızarmış eti dilimleyip önceden ısıtılmış tabağa yerleştirin
Sos ile servis yapın
Eti koyacağınız tabağı ve yemek tabaklarını eti kızartırken aynı fırında ısıtabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul