Yalnız Mesajı Göster

Yoğurt Soslu Mezgit

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurt Soslu Mezgit



Yoğurt soslu mezgit
Yoğurt soslu mezgit

Hazırlama süresi 40 dakika
4-6 kişilik
Malzemeler:

400 gram yeşil fasulye
300 gram yoğurt
800 gram mezgit fileto
2 yemek kaşığı mayonez
130 gram dilimlenmiş
1 demet deretou
1 yemek kaşığı hardal
1 yemek kaşığı limon suyu
300 gram elma
120 gram kırmızı soğan
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Fasulyeleri ayıklayın 6-8 dakika tuzlu suda haşlayıp soğuk suya tutun Jambonu ince şeritlere kesin
Yoğurdu, mayonez, hardal ve limon suyu ile karıştırıp sosu hazırlayın Tuz, karabiber ile tatlandırın
Elmaları dörde bölüp çekirdeklerini çıkartın Soğanları soyun ve elmalarla birlikte küçük küb şeklinde doğrayın Dereotunu kalın saplarından ayırın ve incecik kıyın Elma ve soğanlarla birlikte sosa katın
Jambonu yağsız tavada kıtır kıtır kızartın, fasulyeyi ilave edip 5 dakika çevirin Tuz, karabiber ile tatlandırıp kızarttığınız mezgit filetolar ve sosla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla