Konu
:
Elmalı Pazı Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Pazı Sarması
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Pazı Sarması
Elmalı pazı sarması
Elmalı pazı sarması
Hazırlama süresi 1 saat
4 kişilik
Malzemeler:
1 demet pazı
350 gram kıyma
1 adet elma
1 adet soğan
2 dilim tost ekmeği
40 gram tereyağı
1 tatlı kaşığı kekik
2 adet yumurta
200 ml
et suyu
2 yemek kaşığı nişasta
karabiber
Pirinç Yok Sarmalarda iç malzemesi olarak genellikle pirinç kullanılır
Ancak bu tarifte pirinç yerine için birleştirici unsuru olarak ekmek tercih edilmiş
Elma ise hafif mayhoş tadıyla farklı lezzet aryanların ihtiyacına yanıt veriyor
Hazırlanışı:
8 adet pazı yaprağını 1 dakika blanşe edip kurulayın
Ortalarındaki kalın damarları çıkartın
Kalan pazı yapraklarını irice kıyın
Elma ve soğanı küçük kübler şeklinde kesin
Tost ekmeğini soğuk suda ıslatın
Kıydığınız pazıları 20 gr
yağda 5 dakika çevirin
Tuz ve karabiberle tatlandırın
Tost ekmeğini sıkın
Pazı, kekik, yumurta, elmanın ve soğanın yarısını kıymaya katıp yoğurun
İkişer pazı yaprağını üst üste koyup kıymalı içi sarın ve bağlayın
Sarmaları 20 gr
tereyağında et suyu ile birlikte 20 dakika pişirin
Pişme süresinin bitimine 5 dakika kala elma ve soğanların kalanını koyun, suyunu nişasta ile koyulaştırıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul