09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Domates Soslu Fener Balığı
Domates soslu fener balığı
Domates soslu fener balığı
Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
533 kalori Malzemeler:
600 gr haşlanmış patates
200 gr doğranmış domates (kutu)
1 diş sarmısak
20 gr kurutulmuş domates (yağsız)
10 gr salça
10 ml zeytinyağı
14 gr ketçap
10 gr şeker
1/2 demet fesleğen
4 fener balığının filetosu
2 kırmızı soğan
50 ml sıvı yağ
1 dal biberiye
10 gr kapari
12 adet siyah zeytin
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
+ Patatesleri soyun, dilimlere kesin
+ Domatesleri, sarmısak, kuru domates, salça, zeytinyağı, ketçap ve şeker ile püre haline getirin Hazırladığınız sosu süzgeçten geçirin Fesleğenlerin yarısının yapraklarını ince kıyıp, sosa ekleyin
+ Filetoları soğuk suyla yıkayıp, kurulayın
+ Soğanları halka doğrayın Patates dilimlerininin iki tarafını da kızgın yağda kızartın Kıyılmış biberiye yapraklarını ekleyin ve 1 dakika beraber kavurun Tuz ve biber ile tatlandırın
+ Servis tabağına balıkları, sosu ve patatesleri yerleştirin
+ Üstünü kapari, zeytin, soğan ve kalan fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis yapın
|
|
|