Yalnız Mesajı Göster

Zencefilli Sudak Fileto

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zencefilli Sudak Fileto



Zencefilli sudak fileto
Zencefilli sudak fileto

Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

1/2 demet kekik
75 gram zencefil
125 gram yumuşatılmış tereyağı
70 gram galeta unu
4 adet sudak fileto
1 yemek kaşığı sıvı yağ
karabiber

Hazırlanışı:
Kekik yapraklarını saplarından ayırın Zencefili soyup incecik rendeleyin Kekik, zencefil, tereyağı, tuz, karabiber ve galeta ununu düzgün bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hamuru iki parça şeffaf folyo arasında 1/2 cm kalınlığında bir rulo haline getirin 15 dakika buzdolabında bekletin
Kağıt havlu ile sudak filetoların nemini alın, tuzlayıp biberleyin Sıvı yağda balıkların önce sırt kısımlarını 2-3 dakika, daha sonra iç kısımlarını 2-3 dakika kızartın
Balıkları alüminyum folyo ile kaplanmış fırın kabına, sırt kısımları üstte kalacak şekilde dizin
Hamurun üstündeki folyoyu sıyırın Keskin bir bıçakla hamuru alttaki folyo parçasıyla birlikte balık filetoları uzunluğunda parçalara bölün
Hamuru folyo üstte kalacak şekilde balıkların üzerine yerleştirin Dikkatlice folyoyu sıyırın
Önceden ısıtılmış fırın ızgarasında balıkları üstten 2 rafta 7 dakika kızartın

Alıntı Yaparak Cevapla