Konu
:
Zencefilli Sudak Fileto
Yalnız Mesajı Göster
Zencefilli Sudak Fileto
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zencefilli Sudak Fileto
Zencefilli sudak fileto
Zencefilli sudak fileto
Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
1/2 demet kekik
75 gram zencefil
125 gram yumuşatılmış tereyağı
70 gram galeta unu
4 adet sudak fileto
1 yemek kaşığı sıvı yağ
karabiber
Hazırlanışı:
Kekik yapraklarını saplarından ayırın
Zencefili soyup incecik rendeleyin
Kekik, zencefil, tereyağı, tuz, karabiber ve galeta ununu düzgün bir hamur elde edene kadar yoğurun
Hamuru iki parça şeffaf folyo arasında 1/2 cm
kalınlığında bir rulo haline getirin
15 dakika buzdolabında bekletin
Kağıt havlu ile sudak filetoların nemini alın, tuzlayıp biberleyin
Sıvı yağda balıkların önce sırt kısımlarını 2-3 dakika, daha sonra iç kısımlarını 2-3 dakika kızartın
Balıkları alüminyum folyo ile kaplanmış fırın kabına, sırt kısımları üstte kalacak şekilde dizin
Hamurun üstündeki folyoyu sıyırın
Keskin bir bıçakla hamuru alttaki folyo parçasıyla birlikte balık filetoları uzunluğunda parçalara bölün
Hamuru folyo üstte kalacak şekilde balıkların üzerine yerleştirin
Dikkatlice folyoyu sıyırın
Önceden ısıtılmış fırın ızgarasında balıkları üstten 2
rafta 7 dakika kızartın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul