Konu
:
Havuç-Kereviz Salatalı Biberli Biftek
Yalnız Mesajı Göster
Havuç-Kereviz Salatalı Biberli Biftek
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuç-Kereviz Salatalı Biberli Biftek
Havuç-kereviz salatalı biberli biftek
Havuç-kereviz salatalı biberli biftek
Hazırlama süresi 60 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
400 gram eşit büyüklükte havuç
800 gram patates
8 dilim biftek
400 gram kereviz sapı
30 gram tane biber
60 ml
sıvı yağ
80 gram tereyağı
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Havuçları temizleyin, ikiye kesin ve 1/2 cm
kalındığında çapraz parçalar halinde kesin
Kereviz saplarını temizleyin ve bunları da çapraz parçalar halinde kesin
Patateslerin kabuklarını soyup parçalara kesin ve tuzlu suda 15-20 dakika haşlayın
2 lt
suyu kaynatın
Bir çay kaşığı tuz koyduğunuz tencereye havuç ve kereviz saplarını da ekleyip 2 dakika kaynatın
Sonra sebzeleri alıp soğuk sudan geçirip iyice kuruması için dinlendirin
Biber tanelerini dövün
30 ml
sıvı yağ ve tereyağını bir tavada köpürtün
Biber ve sebzeyi ekleyin, tuzlayın ve dikkatli şekilde karıştırın
Üstü kapalı kalacak şekilde sıcak tutun
Biftekleri tuzlayıp biberleyin
Bir tavayı ısıtıp 30 ml
sıvı yağı dökün
4 bilim bifteğin her tarafını üstünü biraz bastırarak birer dakika kızartın
Tavadan alıp sıcak yerde tutun
Diğer biftekleri de aynı şekilde kızartın
Patateslerin suyunu alıp kısa bir süre dinlendirin
Bir patates ezicisi yardımıyla ezip püre haline getirin
Bir yemek tabağına sebzeleri, patates püresi ve biftekleri koyup servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul