Yalnız Mesajı Göster

İtalyan Usulü Karidesli Bezelye

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Usulü Karidesli Bezelye



İtalyan usulü karidesli bezelye
İtalyan usulü karidesli bezelye

Hazırlama süresi 20 dk
4 kişilik
Malzemeler:

1 adet büyük soğan
1 demet fesleğen
1 diş sarmısak
1 kutu doğranmış domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı nişasta
300 gram dondurulmuş bezelye
1 yemek kaşığı zeytinyağı
12 adet dondurulmuş karides
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
kekik

Hazırlanışı:
Soğanları kıyın Sarmısağı soyun, yeşilliği incecik kesin Sarmısağı doğranmış domates, domates salçası, nişasta, karabiber, tuz ve yeşilliklerle karıştırın
Bezelye ve soğanı zeytinyağında 2 dk kavurun Domates sosunu ilave edip 1 dk hafif ateşte pişirin Kardiesleri kızgın yağda her iki tarafı 2-3er dk olmak üzere kızartın Tuzi karabiber koyup bezelyelerle birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla