Konu
:
İtalyan Usulü Karidesli Bezelye
Yalnız Mesajı Göster
İtalyan Usulü Karidesli Bezelye
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İtalyan Usulü Karidesli Bezelye
İtalyan usulü karidesli bezelye
İtalyan usulü karidesli bezelye
Hazırlama süresi 20 dk
4 kişilik
Malzemeler:
1 adet büyük soğan
1 demet fesleğen
1 diş sarmısak
1 kutu doğranmış domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı nişasta
300 gram dondurulmuş bezelye
1 yemek kaşığı zeytinyağı
12 adet dondurulmuş karides
2 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz
karabiber
kekik
Hazırlanışı:
Soğanları kıyın
Sarmısağı soyun, yeşilliği incecik kesin
Sarmısağı doğranmış domates, domates salçası, nişasta, karabiber, tuz ve yeşilliklerle karıştırın
Bezelye ve soğanı zeytinyağında 2 dk kavurun
Domates sosunu ilave edip 1 dk hafif ateşte pişirin
Kardiesleri kızgın yağda her iki tarafı 2-3er dk olmak üzere kızartın
Tuzi karabiber koyup bezelyelerle birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul