Konu
:
Salatalıklı Levrek Tava
Yalnız Mesajı Göster
Salatalıklı Levrek Tava
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Salatalıklı Levrek Tava
Salatalıklı levrek tava
Salatalıklı levrek tava
Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
800 gram salatalık
2 adet soğan
10 gram margarin
2 yemek kaşığı beyaz şarap
1/2 demet dereotu
3 tatlı kaşığı nişasta
150 gram süt kreması
800 gram levrek fileto
2 yemek kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Salatalıkları soyun, ikiye bölün, 1 cm
genişliğinde dilimleyin
Soğanları halka şeklinde doğrayın
Her ikisini yağda 1dk
kavurun
3 çorba kaşığı su ve şarabı ilave edip 7dk
ağzı açık olarak pişirin
Dereotunu kıyın
Nişastayı suda eritip krema ile karıştırın, salatalıklara ekleyip bir taşım kaynatın
Dereotunu katın
Tuz, karabiber ile tatlandırıp sıcak tutun
Balık filetoları soğuk su ile yıkayıp üzerlerine limon suyu gezdirin, tuzlayın ve çok hafifçe unlayıp yağda her iki tarafını 3-4dk
kızartın
Balık filetoları salatalıkların üzerine koyup haşlanmış patates ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul