Yalnız Mesajı Göster

Salatalıklı Levrek Tava

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salatalıklı Levrek Tava



Salatalıklı levrek tava
Salatalıklı levrek tava

Hazırlama süresi 30 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

800 gram salatalık
2 adet soğan
10 gram margarin
2 yemek kaşığı beyaz şarap
1/2 demet dereotu
3 tatlı kaşığı nişasta
150 gram süt kreması
800 gram levrek fileto
2 yemek kaşığı limon suyu
3 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Salatalıkları soyun, ikiye bölün, 1 cm genişliğinde dilimleyin Soğanları halka şeklinde doğrayın
Her ikisini yağda 1dk kavurun 3 çorba kaşığı su ve şarabı ilave edip 7dk ağzı açık olarak pişirin
Dereotunu kıyın Nişastayı suda eritip krema ile karıştırın, salatalıklara ekleyip bir taşım kaynatın Dereotunu katın Tuz, karabiber ile tatlandırıp sıcak tutun
Balık filetoları soğuk su ile yıkayıp üzerlerine limon suyu gezdirin, tuzlayın ve çok hafifçe unlayıp yağda her iki tarafını 3-4dk kızartın Balık filetoları salatalıkların üzerine koyup haşlanmış patates ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla