Konu
:
Salatalıklı Somon Mus
Yalnız Mesajı Göster
Salatalıklı Somon Mus
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Salatalıklı Somon Mus
Salatalıklı somon mus
Salatalıklı somon mus
Hazırlama süresi 1 saat
6 kişilik
Malzemeler:
3 yaprak jelatin
100 gram beyaz turp
2 tatlı kaşığı limon suyu
350 gram füme somon
250 ml
kremşanti
400 gram salatalık
75 gram havyar
sıvı yağ
maydanoz
tuz
Hazırlanışı:
Jelatini soğuk suda ıslatın
6 adet küçük porselen kalıp veya fincanın içlerini hafifçe yağlayın
70 gr
turbu soyun, incecik rendeleyin
Üzerine 1 tatlı kaşığı limon suyu gezdirip 300 gr
somon ile püre haline getirin
İnce tel süzgeçten geçirip bir kaseye alın
Jelatini biraz sıkın ve hafif ateşte eritip, balık püresine katın, tuz ve karabiber ile tatlandırın
Kremşantiyi katı çırpıp karışıma yedirin
Kalıplara doldurun üzerini düzeltip 3-4 saat buzdolabında tutun
Kalan balığı da buzdolabına koyun
Servis yapmadan önce salatalığı soyun, ince dilimlere kesin
Üzerine limon suyu koyup tuz serpin
Havyarı bir süzgece alıp soğuk suya tutun ve süzün
Kalan turbu soyun iri iri rendeleyin
Balığı ufak parçalara kesin
Kalıpları kısa bir süre sıcak suya oturtup musu keskin bir bıçak yardımı ile kalıbın kenarlarından ayırın
Soğutulmuş tabaklara boşaltın, balık parçalarını üzerlerine koyun
Kenarlara salatalık dilimleri, rende turp ve maydanoz yapraklarını koyun
Üzerine havyar serpip kızarmış ekmekle servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul