Yalnız Mesajı Göster

Salatalıklı Somon Mus

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Salatalıklı Somon Mus



Salatalıklı somon mus
Salatalıklı somon mus

Hazırlama süresi 1 saat
6 kişilik
Malzemeler:

3 yaprak jelatin
100 gram beyaz turp
2 tatlı kaşığı limon suyu
350 gram füme somon
250 ml kremşanti
400 gram salatalık
75 gram havyar
sıvı yağ
maydanoz
tuz

Hazırlanışı:
Jelatini soğuk suda ıslatın 6 adet küçük porselen kalıp veya fincanın içlerini hafifçe yağlayın
70 gr turbu soyun, incecik rendeleyin Üzerine 1 tatlı kaşığı limon suyu gezdirip 300 gr somon ile püre haline getirin İnce tel süzgeçten geçirip bir kaseye alın
Jelatini biraz sıkın ve hafif ateşte eritip, balık püresine katın, tuz ve karabiber ile tatlandırın Kremşantiyi katı çırpıp karışıma yedirin Kalıplara doldurun üzerini düzeltip 3-4 saat buzdolabında tutun Kalan balığı da buzdolabına koyun
Servis yapmadan önce salatalığı soyun, ince dilimlere kesin Üzerine limon suyu koyup tuz serpin Havyarı bir süzgece alıp soğuk suya tutun ve süzün Kalan turbu soyun iri iri rendeleyin Balığı ufak parçalara kesin
Kalıpları kısa bir süre sıcak suya oturtup musu keskin bir bıçak yardımı ile kalıbın kenarlarından ayırın Soğutulmuş tabaklara boşaltın, balık parçalarını üzerlerine koyun
Kenarlara salatalık dilimleri, rende turp ve maydanoz yapraklarını koyun Üzerine havyar serpip kızarmış ekmekle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla