Konu
:
Havuçlu Şinitzel
Yalnız Mesajı Göster
Havuçlu Şinitzel
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuçlu Şinitzel
Havuçlu şinitzel
Havuçlu şinitzel
Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
500 gram bebe havucu
400 gram dana bonfile
5 yemek kaşığı soya sosu
8 yemek kaşığı acıbiber sosu
200 gram mantar
3 yemek kaşığı ketçap
100 ml
sebze suyu (tablet)
1 çay kaşığı toz zencefil
1 diş sarmısak
150 gram un
5 yemek kaşığı nişasta
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
150 gram soya filizi
1 demet maydanoz
tuz
kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı:
Bonfileleri 1 cm
kalınlığında dilimlere kesin
3 yemek kaşığı soya sosunu 3 yemek kaşığı acıbiber sosu ile karıştırıp bonfileleri bu sosla marine edin
Havuçları ayıklayıp ince verev dilimler halinde doğrayın
Mantarları saplarından ayırıp uzunlamasına kesin
5 yemek kaşığı acıbiber sosunu, 2 yemek kaşığı soya sosu, ketçap, sebze suyu ve zencefil ile karıştırın
Sarmısağı ezip hazırladığınız sosa katın
Unu nişasta, kabartma tozu ve 1 su bardağı soğuk suyla karıştırın
Et parçalarını bu unlu karışıma bulayın ve 180ø kızgın yağda 3 dakika kadar kızartın
4 yemek kaşığı kızartma yağında havuç ve mantarları 10 dakika kavurun
Daha sonra hazırladığınız sosu ve soya filizlerini ekleyin
2 dakika orta ateşte pişirin
Maydanoz yapraklarını da ayıklayıp kıyın
Soya filizlerine katın
Tuzla tatlandırıp şinitzellerle birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul