Yalnız Mesajı Göster

Havuçlu Şinitzel

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Havuçlu Şinitzel



Havuçlu şinitzel
Havuçlu şinitzel

Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

500 gram bebe havucu
400 gram dana bonfile
5 yemek kaşığı soya sosu
8 yemek kaşığı acıbiber sosu
200 gram mantar
3 yemek kaşığı ketçap
100 ml sebze suyu (tablet)
1 çay kaşığı toz zencefil
1 diş sarmısak
150 gram un
5 yemek kaşığı nişasta
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
150 gram soya filizi
1 demet maydanoz
tuz
kızartmak için sıvıyağ

Hazırlanışı:
Bonfileleri 1 cm kalınlığında dilimlere kesin 3 yemek kaşığı soya sosunu 3 yemek kaşığı acıbiber sosu ile karıştırıp bonfileleri bu sosla marine edin
Havuçları ayıklayıp ince verev dilimler halinde doğrayın Mantarları saplarından ayırıp uzunlamasına kesin
5 yemek kaşığı acıbiber sosunu, 2 yemek kaşığı soya sosu, ketçap, sebze suyu ve zencefil ile karıştırın Sarmısağı ezip hazırladığınız sosa katın
Unu nişasta, kabartma tozu ve 1 su bardağı soğuk suyla karıştırın Et parçalarını bu unlu karışıma bulayın ve 180ø kızgın yağda 3 dakika kadar kızartın
4 yemek kaşığı kızartma yağında havuç ve mantarları 10 dakika kavurun Daha sonra hazırladığınız sosu ve soya filizlerini ekleyin 2 dakika orta ateşte pişirin Maydanoz yapraklarını da ayıklayıp kıyın Soya filizlerine katın Tuzla tatlandırıp şinitzellerle birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla