Konu
:
Jöleli Mezgit
Yalnız Mesajı Göster
Jöleli Mezgit
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Jöleli Mezgit
Jöleli mezgit
Jöleli mezgit
Hazırlama süresi 35 dakika
8-10 kişilik
Malzemeler:
12 adet yaprak jelatin
2 adet kırmızı dolmalık biber
100 ml
beyaz üzüm sirkesi
75 gram tozşeker
1 yemek kaşığı taneli hardal
150 gram havuç
2 adet limon
6 adet mezgit fileto
4-5 dal dereotu
tuz
Hazırlanışı:
Jelatini soğuk suda yumuşatın
Kırmızı biberleri uzunlamasına kesip açın, çekirdek kısımlarını çıkarıp küb küb doğrayın
Sirkeyi şeker, taneli hardal ve doğranmış biberlerle bir tencereye koyun ve şeker eriyene kadar 10 dakika kaynatın
Jelatinleri tencereye katın, karıştırarak eritin
2 adet limonun suyu ve 2 su bardağı su katıp karıştırın
30-35 dakika soğumaya bırakın
Havuçları temizleyin, küb küb doğrayın ve kaynar suda 3-4 dakika blanşe edin
Havuçları hemen soğuk suya atıp şoklayın, bir kevgirde süzülmeye bırakın
Daha sonra jöleli karışıma katın
Balıkları soğuk suyla yıkayın, kurulayın ve uzunlamasına parçalara kesin
10 dakika tuzlu kaynar suda haşlayıp suyunu süzün
Dereotu yapraklarını sapından ayırın
1
5 lt
hacimli oval bir kalıbın içine jöleli karışımı 1/2 cm
kalınlığında koyun ve 15 dakika kadar soğumaya bırakın
Sonra üzerine birkaç parça balık yerleştirin, üzerlerini yine tenceredeki malzemeden biraz dökerek ve dereotu serperek kapatın
Bu işlemi elinizdeki malzemeler bitene kadar tekrarlayın
Kalıbın üzerini şeffaf bir folyo ile örtün ve en az 6 saat, mümkünse bir gece boyunca, dinlenmeye bırakın
Otlu sos ve baget ekmek ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul