Konu
:
Adaçaylı Pirzola
Yalnız Mesajı Göster
Adaçaylı Pirzola
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Adaçaylı Pirzola
Adaçaylı pirzola
Adaçaylı pirzola
Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
1 kilogram kuzu pirzola
1 adet kırmızı acı biber
20 gram taze zencefil
1 demet taze soğan
100 ml
sebze suyu
150 ml
zeytinyağı
30 gram bal
45 ml
sıvı yağ
1 demet taze adaçayı
45 gram karışık biber topları
1 adet limon kabuğu rendesi
karabiber
Hazırlanışı:
Soğanları temizleyip, 6 cm
uzunluğunda kesin
Zencefili soyun, ince kıyın
Biberi, uzunlamasına ikiye kesin, çekirdeklerini çıkartıp ince doğrayın
Renkli top biberleri havanda irice dövüp, limon rendesi ve 90 ml
zeytinyağı ile karıştırın
Pirzolaları tuzlayın ve biber karışımıyla ovup 15 dakika dinlendirin
Bir tencerede 30 ml
zeytinyağını ısıtın
Zencefil, biber ve soğanları hafif kavurun
Sebze suyu ve bal ilave edin
Tuz ve karabiberle tatlandırıp, ateşten alın
Büyükçe bir tavada sıvı yağı kızdırın
Etlerin her iki tarafını da kızartın
Kalan 30 ml
zeytinyağını kızdırın, adaçayı yapraklarını kızartın ve kağıt havluya alın
Pirzolaları soğan, kavrulmuş adaçayı ve beyaz ekmekle servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul