Yalnız Mesajı Göster

Adaçaylı Pirzola

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adaçaylı Pirzola



Adaçaylı pirzola
Adaçaylı pirzola

Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

1 kilogram kuzu pirzola
1 adet kırmızı acı biber
20 gram taze zencefil
1 demet taze soğan
100 ml sebze suyu
150 ml zeytinyağı
30 gram bal
45 ml sıvı yağ
1 demet taze adaçayı
45 gram karışık biber topları
1 adet limon kabuğu rendesi
karabiber

Hazırlanışı:
Soğanları temizleyip, 6 cm uzunluğunda kesin Zencefili soyun, ince kıyın Biberi, uzunlamasına ikiye kesin, çekirdeklerini çıkartıp ince doğrayın
Renkli top biberleri havanda irice dövüp, limon rendesi ve 90 ml zeytinyağı ile karıştırın Pirzolaları tuzlayın ve biber karışımıyla ovup 15 dakika dinlendirin
Bir tencerede 30 ml zeytinyağını ısıtın Zencefil, biber ve soğanları hafif kavurun Sebze suyu ve bal ilave edin Tuz ve karabiberle tatlandırıp, ateşten alın
Büyükçe bir tavada sıvı yağı kızdırın Etlerin her iki tarafını da kızartın
Kalan 30 ml zeytinyağını kızdırın, adaçayı yapraklarını kızartın ve kağıt havluya alın
Pirzolaları soğan, kavrulmuş adaçayı ve beyaz ekmekle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla