Konu
:
Ananaslı Dana Eti
Yalnız Mesajı Göster
Ananaslı Dana Eti
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ananaslı Dana Eti
Ananaslı dana eti
Ananaslı dana eti
Hazırlama süresi 2 saat
4-6 kişilik
Malzemeler:
1
5 kilogram bonfilelik dana eti
200 gram dana kıyması
1 adet ananas
30 gram galeta unu
1 adet yumurta
300 gram arpacık soğanı
3 yemek kaşığı kekik yaprağı
150 ml
et suyu (tablet)
1/2 tatlı kaşığı rezene tohumu
2 yemek kaşığı hardal
tuz
iri dövülmüş karabiber
Hazırlanışı:
Kasabınıza eti dövdürün, tuzla ovun ve iç kısmına hardal sürün
Üzerine 1 yemek kaşığı kekik ve karabiber serpin
Ananası ufak parçalara kesin
50 gr
ananası püre haline getirin, kıyma, galeta unu, yumurta, 1 yemek kaşığı kekik ve rezene ile yoğurun
Tuz ve karabiber ile tatlandırın
Hazırladığınız içi etin üzerine koyun
Rulo şeklinde kapatıp kürdan ve mutfak ipliği yardımı ile sıkıca bağlayın
Katlanmış yüzeyi alta gelecek şekilde fırın kabına koyun
225ø sıcaklıktaki fırının alttan 2
rafında 1 saat 15 dakika kızartın
Bu arada arpacık soğanlarını soyun, etin pişmesine 45 dakika kala etin yanına katın
Ananas parçalarını ise 1 saat sonra ilave edin
Piştikten sonra fırından çıkartıp servis tabağına alın
Ananaslı malzemeyi tuz, karabiber ve kalan kekik yaprakları ile tatlandırın
Etle birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul