Yalnız Mesajı Göster

Mandalina Soslu Balık

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mandalina Soslu Balık



Mandalina soslu balık
Mandalina soslu balık

Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

5 adet mandalina
1 adet mandalinanın suyu
4 adet levrek fileto
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı beyaz şarap (sek)
2 diş sarmısak
150 gram margarin
400 gram ıspanak
1 adet domates
bir kaç sap dereotu
tuz
karabiber

Hazırlanışı:
Balık filetoları tuzlu suda 7 dakika haşlayıp süzün Yuvarlak formlarda 3 veya 4 parçaya kesin Balıkları una bulayıp fazla unlarını alın Bir tavaya biraz margarin koyun Balıkları kısık ateşte kızartın, sonra ağzını kapatıp 5 dakika pişirin Tuz ve karabiberle tatlandırın
Ispanakları ayıklayıp saplarını atın Kaynar tuzlu suda 15 dakika haşlayın
Mandalinaların filetolarını çıkarın Sarmısağı ezin Bir tencereye sarmısak, beyaz şarap ve mandalina suyunu koyun Kısık ateşte sıvı yarılanana kadar kaynatın
Domatesi küb doğrayın Margarini küçük parçalar halinde sosa ilave edin Sosu benmarinin üzerinde sıcak tutun Tuz ve karabiberle tatlandırın
Servis tabağının üzerine bir tabaka ıspanak yaprağı ve kenarlara mandalina dilimler koyun
Balıkları ortaya yerleştirin Dereotu ve küb domatesleri üzerine serpiştirin Sosu üzerine döküp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla