Konu
:
Mandalina Soslu Balık
Yalnız Mesajı Göster
Mandalina Soslu Balık
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mandalina Soslu Balık
Mandalina soslu balık
Mandalina soslu balık
Hazırlama süresi 45 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
5 adet mandalina
1 adet mandalinanın suyu
4 adet levrek fileto
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı beyaz şarap (sek)
2 diş sarmısak
150 gram margarin
400 gram ıspanak
1 adet domates
bir kaç sap dereotu
tuz
karabiber
Hazırlanışı:
Balık filetoları tuzlu suda 7 dakika haşlayıp süzün
Yuvarlak formlarda 3 veya 4 parçaya kesin
Balıkları una bulayıp fazla unlarını alın
Bir tavaya biraz margarin koyun
Balıkları kısık ateşte kızartın, sonra ağzını kapatıp 5 dakika pişirin
Tuz ve karabiberle tatlandırın
Ispanakları ayıklayıp saplarını atın
Kaynar tuzlu suda 15 dakika haşlayın
Mandalinaların filetolarını çıkarın
Sarmısağı ezin
Bir tencereye sarmısak, beyaz şarap ve mandalina suyunu koyun
Kısık ateşte sıvı yarılanana kadar kaynatın
Domatesi küb doğrayın
Margarini küçük parçalar halinde sosa ilave edin
Sosu benmarinin üzerinde sıcak tutun
Tuz ve karabiberle tatlandırın
Servis tabağının üzerine bir tabaka ıspanak yaprağı ve kenarlara mandalina dilimler koyun
Balıkları ortaya yerleştirin
Dereotu ve küb domatesleri üzerine serpiştirin
Sosu üzerine döküp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul