09-09-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Jöleli Somon Püre
Jöleli somon püre
Jöleli somon püre
Hazırlama süresi 40 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
2 sap limonotu
2 adet acı yeşil biber
20 gram taze zencefil
400 ml balık suyu (tablet)
100 ml sek beyaz şarap
1 tatlı kaşığı kişniş tohumu
1 tatlı kaşığı şeker
2 yaprak jelatin
300 gram somonfiletosu
1 adet taze soğan
2 tatlı kaşığı susamyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
3 tatlı kaşığı yeşil limon suyu
8 adet karabiber
1-2 sap taze kişniş
tuz
Beyazbiber
Hazırlanışı:
Bir gün önceden limonotunu ince ince dilimleyin 1 biberi uzunlamasına yarıya bölün Çekirdeklerini çıkartın, incecik kıyın
Zencefili soyup ince kıyın Hepsini balık suyu, beyaz şarap, kişniş tohumu, tane karabiber, şeker ve tuzla bir tencerede 1 dakika kaynatıp üstü kapalı olarak 30 dakika kısık ateşte demlendirin
Jelatini 10 dakika soğuk suda bekletin, suyunu sıkıp ılık karışımın içine atın, karıştırarak eritin
Zencefilli balık suyunu süzgeçten geçirin, soğumaya bırakın Kalan acı biberi yarıya bölün, çekirdeklerini çıkartın, şerit şerit doğrayıp balık suyuna ilave edin
Şeffaf folyo ile üzerini kapatıp soğumaya bırakın
Bir sonraki gün balık filetosunun üzerinde kalmış olabilecek kılçıkları temizleyin Somonları çok minik parçalara bölün
Taze soğanı temizleyin, sadece beyaz ve açık yeşil kısımlarını ince doğrayın
Balıkla soğanı bir kapta susam yağı, sıvıyağ, limon suyu ve beyazbiber ile karıştırın 30 dakika buzdolabında bekletip tadını kontrol edin
Balık püresini 4 derin kalıba doldurup tersyüz ederek tabaklara çıkarın Jöleyi yumurta teliyle karıştırıp balık püresinin üzerine paylaştırın
Balık püresinin tuz serpip kişniş yaprakları ile süsleyin
|
|
|