Yalnız Mesajı Göster

Mandalinalı Karides Tava

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mandalinalı Karides Tava



Mandalinalı karides tava
Mandalinalı karides tava

Hazırlama süresi 50 dakika
4 kişilik
Malzemeler:

500 gram karides
200 gram doğranmış kırmızı biber
8-9 adet mandalina
2 yemek kaşığı sirke
5 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı bal
300 gram pırasa
50 gram soya fasulyesi filizi
20 gram taze zencefil kökü
1 diş sarmısak
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı nişasta
tuz

Hazırlanışı:
Karidesleri kuyruk uçlarına kadar soyun Sırt kısımlarını bıçakla çizin, siyah kısımlarını temizleyin ve yıkayın
4-5 adet mandalinayı sıkarak « su bardağı mandalina suyu elde edin Sirke 4 yemek kaşığı soya sosu, bal ve biber ile karıştırıp karideslerin üzerine dökün 30 dk ağzı kapalı olarak dinlendirin
Pırasayı ayıklayın ve yıkayın 5 cm uzunluğunda doğrayın Kalan mandalinaları soyun, dilim dilim kesin Soya filizlerini temizleyin Zencefil ve sarmısağı soyun, incecik kıyın
Karidesleri terbiyeden çıkarın, süzün Kağıt havlu ile kurulayın 2 seferde olmak üzere 2şer yemek kaşığı sıvı yağda kızartın Pırasa, sarımsak ve zencefili tavada kurutun
Karidesleri terbiye ettiğiniz karışıma 5 yemek kaşığı su ve nişastayı ekleyip tavadaki malzemeye katın ve 1 dk pişirin
Karides ve soya filizlerini ekleyip pişirmeye devam edin Tuz ve 1 yemek kaşığı soya sosu ile tatlandırın Mandalina dilimlerini karıştırıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla