Konu
:
Sarmısaklı Acılı Karides
Yalnız Mesajı Göster
Sarmısaklı Acılı Karides
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarmısaklı Acılı Karides
Sarmısaklı acılı karides
Sarmısaklı acılı karides
Hazırlama süresi 35 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
12 diş sarmısak
12 adet büyük karides
16 yemek kaşığı zeytinyağı
12 adet kurutulmuş acı kırmızı biber
1 demet maydanoz
1 adet limon
tuz
Hazırlanışı:
Sarımsak dişlerini uzunlamasına 4 parçaya bölün
Kerevizlerin kabuklarını soymadan sırt kısmını keskin bir bıçak çizerek etini ayırın
İçini ayıklayın
4 adet toprak güvecin her birine 4 yemek kaşığı yağ, sarımsakların ¬ ünü ve 3 adet acı biberi koyun
Hafifçe tuzlayın toprak kapları önceden 200 c ısıtılmış fırına koyup içlerindeki yağ kızana kadar 10-15 dk fırında tutun
Sonra her bir kaba 3er karides koyup 6-8 dk pişirin
Fırından çıkarın, karidesleri çevirin, üzerlerine maydanoz serpip limon suyu koyun ve hemen baget ekmekle servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul