Konu
:
Dana Biftek Sarması
Yalnız Mesajı Göster
Dana Biftek Sarması
09-09-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dana Biftek Sarması
Dana biftek sarması
Dana biftek sarması
Hazırlama süresi 75 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
50 gram sap kereviz
200 ml
et suyu
karabiber
1-2 diş sarmısak
15 gram tereyağı
15 ml
sıvı yağ
100 ml
kırmızı şarap
80 ml
kırmızı porto şarabı
1 tatlı kaşığı nişasta
tuz
8 adet dana biftek
70 gram havuç
50 gram sultani bezelye
30 gram orta acı hardal
2 dal biberiye
250 gram arpacık soğanı
Hazırlanışı:
Etleri buzdolabı torbası sarılmış dövücüyle inceltin
Arpacık soğanları soyun, ikiye kesin
Sarmısağı soyup ayıklayın ve ince kıyın
Havuç, bezelye ve sap kerevizi temizleyin ve hepsini 4 cm
uzunluğunda çok ince şeritlere kesin
Kaynar tuzlu suda 1-2 dakika sebzeleri haşlayın, soğuk sudan geçirin ve sularının süzülmesi için mutfak havlusunun üzerine alın
Etlere tuz ve karabiber ekip ve hardal sürün
Üzerlerine haşlanmış sebzeleri yerleştirin, kenarlarını hafifçe içine katlayarak sıkıca sarın
Kürdanla tutturup tuz ve karabiber ekin
Tereyağı ve yağı büyükçe bir tavada kızdırın
Ruloları her tarafı aynı renk oluncaya kadar 8 dakika kızartın, bir tencereye alın ve kapağını kapatın
Aynı tavada soğan, sarmısak ve biberiye dalını kısa bir süre kavurun
Kırmızı şarabı ilave edin
Yarısı kalıncaya kadar kaynatın
Tatlı şarap ve et suyu ekleyin, bir taşım kaynatın, ruloların üzerine dökün
Üstü kapalı olarak orta ateşte 20-25 dakika pişirin
Ruloları tencereden çıkartın
Suda eritilmiş nişasta ile sosu bağlayın
Dana biftek sarmasını sos ve yanında polenta ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul