Yalnız Mesajı Göster

Dana Biftek Sarması

Eski 09-09-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dana Biftek Sarması



Dana biftek sarması
Dana biftek sarması

Hazırlama süresi 75 dakika
4 kişilik
Malzemeler:
  • 50 gram sap kereviz
  • 200 ml et suyu
  • karabiber
  • 1-2 diş sarmısak
  • 15 gram tereyağı
  • 15 ml sıvı yağ
  • 100 ml kırmızı şarap
  • 80 ml kırmızı porto şarabı
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • tuz
  • 8 adet dana biftek
  • 70 gram havuç
  • 50 gram sultani bezelye
  • 30 gram orta acı hardal
  • 2 dal biberiye
  • 250 gram arpacık soğanı
Hazırlanışı:
Etleri buzdolabı torbası sarılmış dövücüyle inceltin
Arpacık soğanları soyun, ikiye kesin
Sarmısağı soyup ayıklayın ve ince kıyın
Havuç, bezelye ve sap kerevizi temizleyin ve hepsini 4 cm uzunluğunda çok ince şeritlere kesin Kaynar tuzlu suda 1-2 dakika sebzeleri haşlayın, soğuk sudan geçirin ve sularının süzülmesi için mutfak havlusunun üzerine alın
Etlere tuz ve karabiber ekip ve hardal sürün
Üzerlerine haşlanmış sebzeleri yerleştirin, kenarlarını hafifçe içine katlayarak sıkıca sarın
Kürdanla tutturup tuz ve karabiber ekin
Tereyağı ve yağı büyükçe bir tavada kızdırın Ruloları her tarafı aynı renk oluncaya kadar 8 dakika kızartın, bir tencereye alın ve kapağını kapatın
Aynı tavada soğan, sarmısak ve biberiye dalını kısa bir süre kavurun
Kırmızı şarabı ilave edin Yarısı kalıncaya kadar kaynatın Tatlı şarap ve et suyu ekleyin, bir taşım kaynatın, ruloların üzerine dökün
Üstü kapalı olarak orta ateşte 20-25 dakika pişirin Ruloları tencereden çıkartın Suda eritilmiş nişasta ile sosu bağlayın
Dana biftek sarmasını sos ve yanında polenta ile servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla